A Hoppá! Bistro az 5. kerületi Október 6. utcába költözött az Andrássy útról, de a minőség és a hozzáállás is jött a csapattal.
Kellett egy kis klasszikus
A street foodos, laza helyek mellett anno Jani úgy érezte, szívesen kipróbálná magát egy klasszikusabb értelemben vett étterem vezetésében is.

„Ez nem egy fine dining étterem, ezt hangsúlyoznám, de bisztróból a legjobb vonalat visszük. Magyar ízek, magyar alapanyagokból, francia technikákkal” – mondta Jani 2019-ben. 2020 óta új séffel dolgoznak együtt, Irtó Márton vezeti a konyhai csapatot.
A menüt szemlélve az alapkoncepció hosszú távon megállja a helyét, amire a Michelin Guide is felfigyelt, már 2021-ben. Akkor Michelin-tányérral, majd 2022-ben és 2023-ban ajánlással díjazták a Hoppá! Bistrót. Az, hogy a kalauz beválogatta őket az elismert helyek közé, ugyan nem jelent csillagot, de kiemelkedő elismerés a gasztroszférában. De milyen csirkepaprikás kell ahhoz, hogy valaki bekerüljön a Michelin összeállításába? Hoppá, mi megkóstoltuk!

Vajas kenyér mindenekelőtt
Ahogy az elegánsabb éttermekben szokás, a Hoppá! Bistro szakácsa is küld egy amuse bouche-t minden vendégnek. Ez egy nagyon egyszerű vajas kenyér. Na jó, azért annyira nem egyszerű, mert a vaj füstölt sóval ízesített, a kenyér pedig kézműves: tökéletes étvágygerjesztő.

Tökfőzelék újragondolva
A séfajánlatok viszonylag gyakran változnak, így sajnos nektek valószínűleg nem lesz lehetőségetek megkóstolni a tökfőzeléket rántott tőkehallal. Bevallom, ezt mi nagyon jól tudtuk a teszteléskor is, de annyira jól hangzott, hogy muszáj volt kipróbálnunk. Tanulság: érdemes a szezonális menün is átrágni magatokat!

A látvány már maga egy műalkotás, és ízben is tartogat meglepetést. A tök, ami igazából nem főzelék formájában, hanem spagettiként kerül a tányérra, kovászolt, enyhén édeskés, hideg és friss. A lazackaviárral együtt remek kiegészítője a forró, roppanós rántott halnak – ami ugyan egy kevés sót elbírt volna még.

A csirkepaprikás lett a kedvencünk A Hoppá! Bistro kínálatából
A csirkepaprikás az a kaja, amit mindenkinek a nagymamája (vagy más közeli hozzátartozója) készít tökéletesen. Bocsi, nagyi, de a Hoppá! Bistro verziójára alkalomadtán lecserélem a házit, annyira príma! Az ízek mélyek és teltek, a textúrák pedig egészen izgalmasak: kívülről roppanós a bőr, de a tekercsbe préselt hús szaftos marad.

A szósz lágyan körülöleli az egészet, a specli, azaz sajtos nokedli köret pedig kiválóan összeáll az ecetes szívsalátával. Nem utolsósorban kiadós adag, úgyhogy ezért bármikor szívesen visszamennék!

Kacsamájparfé
Az előételek közül a kacsamájparfé fogott meg, amit egy nem túl intenzív ízű kápia paprikás alapra helyeznek. A máj állaga elképesztően légies, és a leheletnyi paprika éppen egy kevés édességet kölcsönöz neki. A meleg kalácson csak úgy olvad!

Túrógombóc
Nem lehet nem szeretni, pláne, ha olyan könnyed és habos, ahogy a Hoppá! Bistróban készítik. A gyümölcs elmaradhatatlan mellőle, a tetejéről viszont nem hiányzik a tejszínhab – látványban és ízben sem. 😀 De ennyi baj legyen, elfogyott így is, aggodalomra semmi ok!
Hoppá, Jani tényleg nem csak a hambikhoz ért
Bár az SK-nál gyakran „burgerpápaként” hivatkoztunk rá, Jancsa Jani társaival közösen a bisztróban is megtalálta az útját, és azokat az ételeket, recepteket és séfeket, amik és akik maradandót alkotnak a konyhában. Azaz, annyira nem maradandót, mert minden túl finom és hamar elfogy! A Michelin nem tévedett, és mi se szoktunk, szóval legközelebb, ha magyar és kortárs, nemzetközi hangulatú és ízvilágú fogásokat kóstolnátok, mégsem vágytok a magyaros csárda-életérzésre, a kötetlen hangulatú, mégis prémium Hoppá! Bistro kiváló választás.

Cím: 1051 Budapest, Október 6. u. 15.