Hirdetés

A cukrász élet sem habostorta – interjú Baracskay Angélával és Raj Ráchellel

Hirdetés

A cukrász élet sem habostorta – interjú Baracskay Angélával és Raj Ráchellel

Hirdetés
Angélát legtöbben az Ide süss! című műsorból ismerik, míg Ráchelt a flódnija tette híressé. Bár nem így tervezték, végül mindketten a cukrászatban találták rá a szenvedélyükre. Legfrissebb adásunkban két nagyon hasonló(nak vélt) szakma nagyon eltérő kihívásairól tudhattok meg többet.
Hirdetés

A húszas éveik elején egyikőjük sem a cukrász szakmában képzelte el magát, de a sors (szerencsére) nem is így működik. Ráchel divattervezőnek tanult, mikor beleszeretett a folyton nyüzsgő cukrászdai életbe, Angéla pedig közgazdásznak készült, mikor elkezdett otthon komolyabban főzni, és úgy döntött, hogy ezzel szeretne foglalkozni.

Angéla a fine dining-ban találta meg a számításait, cukrász séfként dolgozik, vagyis egy degusztációs menü végén „az ő feladata feltenni az i-re a pontot”. Ráchelt a torták világa szippantotta magába, így legfőbb célja, hogy süteményeivel még szebbé varázsolja a családi ünnepeket, legyen az esküvő, szülinap vagy csak egy sima vasárnapi ebéd. 

Hátul Baracskay Angéla, elől Raj Ráchel

Munkájuk legfőbb különbsége is ebben rejlik, hiszen Angéla kreálmányai a pillanatnak készülnek, azonnali fogyasztásra, míg Ráchel tortáinak ki kell állnia az idő próbáját, még ha az csak pár napot vagy pár órát jelent is. Ebből adódóan teljesen más ritmusban zajlik az életük is, hiába gondolná az ember, hogy a cukrász itt is cukrász, meg ott is. 

Ezenkívül beszélgettünk arról, hogy a szakmában milyen hazai trendek figyelhetőek meg a külföldivel szemben, hogyan fonódott mindkettejük élete össze Izraellel, valamint hogy édesanyaként hogyan tudják összeegyeztetni ezt a nem mindennapi hivatást a magánélettel. 

Hallgassatok minket Apple podcasttel és Spotify-on is!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?