A tihanyi Malackrumpli a félsziget egyik legnépszerűbb helye volt, jó időben a napos teraszon, máskor a stílusos, benti vendégtérben élvezhettük a finom ételeket. Az élményeimről még nyár elején írtam is egy cikket, ami után egy hónappal hideg zuhanyként ért a hír, hogy a tulajdonos, Járosi Tamás váratlanul elhunyt.
A Malackrumpli bezár, végleg
Sok étterem a megnövekedett árak miatt kénytelen lehúzni a rolót, de a tihanyi vendéglátóegységnek szomorúbb oka van a végleges búcsúra.
„A Malackrumpli megálmodója, a farm to table koncepció töretlen képviselője, Járosi Tamás hirtelen távozásával az étterem lelkét veszítettük el, amit minden igyekezetünk ellenére a jelenlegi helyzetben nem tudtunk pótolni” – írják Facebook-oldalukon.
A kommentelők egytől egyig együttérzésüket és sajnálatukat fejezik ki az eredeti poszt alatt, de az étterem döntése minden jel szerint végleges.
„A füredi kezdetek óta vagyok rajongótok, aztán Tihanyban, Budán is. Mindörökké a szívembe, gyomromba, s az ízlelőbimbóimba zártalak benneteket. Jó utat, bárhova is mentek, szomorúan búcsúzom” – írja egy volt törzsvendég.
Az étterem a 8 éves nyitva tartása alatt nagyon sok rajongóra tett szert, hiánya egészen biztos, hogy űrt hagy az északi parti gasztrovilágban.
A kedvenc emlékem a helyről
A rántott csirkecomb (malac)krumplipürével egy klasszik vasárnapi kaja. Miután pont vasárnap jártam a Malackrumpli felé, adta magát, hogy megkóstoljam. Nagyiféle, ropogós, nem túl olajos hús és krémes krumplipüré! Emlékeimben őrzöm. 🙁