Hirdetés

A Fű Juice Bár egy valódi töltőállomás a szervezetünknek

Hirdetés

A Fű Juice Bár egy valódi töltőállomás a szervezetünknek

Hirdetés
Több mint három éve nyílt meg három egészségtudatos hölgy összefogásával a Fű Juice Bár Budán. Gráf Jennifer Franciskát, Tóth Ágnest és Kotán Zsófiát a frissen préselt levek világa hozta össze: egy helyen dolgoztak egy hasonló italokat kínáló helyen, ami végül megszűnt. De ők fogták magukat, és megnyitották sajátjukat.
Hirdetés

A Fű Juice Bárban csupa vitamindús, egészséges, ráadásul finom itallal tölthetjük fel magunkat, hiszen mindent friss gyümölcsökből, zöldségekből és fűszernövényekből állítanak elő. Hozzáadott cukrot, adalékanyagot és tartósítószereket egyáltalán nem tartalmaznak, ezért körülbelül három napig ajánlott a fogyasztásuk palackozás után. Négy típusú, helyben készült italt kínálnak: hidegen préselt leveket (830 Ft), smoothie-kat (890 Ft), szuperhősöket (970 Ft) és shotokat (390-550 Ft). A kínálat szezonálisan változik a körülbelül 300 saját receptjük alapján, de mindennap ötféle ital készül mindegyik típusból. 

fű juice bar

Lássuk, mit takarnak az elnevezések! A hidegen préselt leveket egy csigás préssel készítik, amely lassú mozgásának köszönhetően nem hevíti fel az alapanyagot, így nem roncsolja a lé vitamin- és tápanyagtartalmát. Nekem ezek közül a kedvencem a bourbonnek nevezett juice volt, amely cékla, alma, eper, bazsalikom és citrom hozzáadásával készült. A cékla földes íze nem is érződött benne, egy nagyon kellemes, édeskés-savanykás, könnyen iható választás.

Juice bar

A smoothie-k egy turmixgépben készülnek, alapjuk egyébként a Fű Juice Bárban nem víz, mint néhány más helyen, hanem frissen préselt narancs- vagy almalé. Jóval sűrűbb textúrája van préselt lé társánál, így akár egy étkezést is helyettesíthetünk vele. Ezek közül a nevével egzotikusságáról árulkodó Cuba tetszett meg nekem. A narancsból, mangóból, banánból, ananászból, papayából és lime-ból készült finomság nemcsak nevével, de ízével is elrepített egy pálmafás tengerpartra.

frissen préselt juice

A szuperhősök hasonlóak a smoothie-khoz, csak még fel vannak turbózva úgynevezett superfoodokkal, melyek olyan szárított növényeket takarnak, amiknek nagyon magas a vitamin- és ásványianyag-tartalmuk. Ha nagyon levertnek éreznénk magunkat, kétségkívül ez a jó választás. A matchaman mellett tettem le a voksomat, mert mindenképp meg akartam kóstolni egy zöld színű lét is. Ebben zöld alma, uborka, ananász, spenót, citrom, gyömbér és matcha tea volt. Nagyon bejött, egyáltalán nem volt tolakodó a zöldségek íze, sőt!

zöldséglé

A kóstolás végére egy igencsak ütős lé jutott, amitől biztos, hogy mindenki rögtön magához térne egy kótyagos reggelen. Kurkuma, gyömbér, citrom és méz hozzáadásával készült a shotos pohárban kínált lé. A kurkumát nem por formájában, hanem gyökerét frissen préselve adták hozzá az italhoz. Ettől és a gyömbértől nagyon intenzív íze és hatása van. Furcsamód én kifejezetten szeretem az ilyen extrém ízeket, de aki kevésbé, az ne ezzel kezdje az egészséges juice-ok bevezetését a mindennapjaiba!

gyümölcs

A Fű Juice Bár igyekszik figyelni a környezettudatosságra. Arra ösztönzik vendégeiket, hogy hozzák vissza műanyag palackjaikat, amelyekért cserébe ők levonják a következő vásárlásból annak árát. Sok törzsvendégük egyébként már saját kulaccsal érkezik hozzájuk, de ehhez persze kell egy kiforrott mindennapi rutin. Háromnapos személyre szabott detox programot is szívesen összeállítanak nekünk, amely által méregteleníthetjük szervezetünket és erősíthetjük immunrendszerünket. 

Fű Juice Bár, 1024 Budapest, Retek utca 5.

Fotók: Bokor Brigitta

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?