Ki az a Badhanna? Mit rosszalkodott, amivel rászolgált erre a becenévre? Valószínűleg ezekre a kérdésekre nem fogunk választ kapni, de az biztos, hogy a hely megálmodóinak “alteregója”, Hanna alaposan belemerült Ázsia bugyraiba.
Szórakozóhelyből izgalmas vendéglátóhely
Az egység maga az én emlékezetemben egy bulihely volt, amit már akkor is kedveltem a nyitott belső terasza miatt. Nyári estéken egyszer csak kinyílt a tető, és egyből más lett a hangulat. Ezt az egyébként is extra hatást a Badhanna enteriőrje csak még jobban felerősíti, ugyanis Ázsiát megjárt utazók álmai és emlékei ihlették.
A Badhanna koncepciója nem kizárólag azért olyan, amilyen, hogy a vendégeket kiszolgálja: ez sokkal inkább egy szerelemprojekt, ami a tulajok élményeiből született. A teljes csapatra szükség volt, hogy a végeredmény egy autentikus, ázsiai underground étterem legyen. A koktéloktól kezdve a barfoodig minden egyedülállóan izgalmas: az étlapon Ázsia különböző stílusú street foodjait fuzionálják.
Badhanna menüje minden, csak nem kevés
A Badhanna ereje egyértelműen a közösségi kajálásokban rejlik. A “megkóstolhatom…?” kezdetű kérdések fel sem merülnek, egyszerűen belecsípsz a pálcikával a szimpatikus fogásokba.
Apropó, pálcika! Egy alap evőkészséget megkíván (nekem is max annyi van, semmi profizmus), de az ételek egy részéhez nincs is szükség evőeszközre!
Előételek
Ha egy szóval kéne jellemezni az előételeket, az a roppanós lenne! Nevükön nevezve: fűszeres algalapok, kókuszcsipsz (kedvenc szavam Vitális Lillától) és kacsatepertő.
Főételek
A főételek jellegüket tekintve szintén kicsit tapas stílusúak. Ez azt jelenti, hogy ne számítsatok hatalmas, magyaros jellegű tálakra, ellenben annyi ízvilágot vonultatnak fel, ami egy nagy kondér bográcsban sem férne el! Így bőven jól lehet velük lakni.
Húsos, halas és vega finomságokat is kóstoltunk. Az egyik kedvencem a szuper omlós, ponzu szószos lazac volt. Friss zöldfűszerekkel és dinnyegombócokkal tálalták, a kis falatoknak köszönhetően pedig volt alkalmam minden ízt kiélvezni.
A húsok közül kacsa és marha is helyet kapott a menüben. A ponzu szószos kacsamell kacsazúzával érkezett, ízeiben a friss, citrusos világ köszönt vissza.
A marha két módon, szürreálisan omlós oldalasként és egy bulgogi néven futó, “gyros pitában” stílusú street foodként jelent meg. A bulgogi névre keresztelt bao trió bucijának tésztája és a kókuszmajonéz egyszerűen fantasztikusan passzolt a szaftos hússal, és akármilyen kis falatnak tűntek, nagyon laktatóak.
A kacsazúza és az oldalas annyira nem az én világom, de sem az elkészítésre, sem az ízre nem lehet panasz. Húsevők, hajrá!
A sárga currys házi udon tészta egy megúszós választás – bár nem tudom, hogy készül. Ízeiben viszont azoknak ajánlom, akik kevésbé akarnak kísérletezni az ízekkel és textúrákkal, de belekóstolnának Ázsia egyik szegletébe. Kagylót enni mindig érdekes, ízében és állagában nálam a csirke és a garnéla között mozog, de olyan apró falat maga a húsa, hogy nehéz bekategorizálni.
A kevésbé progresszív, de attól még ázsiai jellegű kategóriába sorolnám a burgonyachurrost is. Az avokádóhab tényleg olyan, mint a felvert tejszín, maga a burgonyachurros viszont sok extra élményt nem hoz a konyháról. Koktélkorcsolyának viszont hibátlan, mert kellően olajos és szénhidrátban is bővelkedik.
Side dishek, amik teljes értékű fogások is lehetnének
A kókuszos rizs és a fűszeres karfiol magukban is SK-csillagot érnek, főétel nélkül. A karfiol egyfajta fűszerbundában érkezik, ami nemcsak textúrában, de ízeiben is robban.
A kókuszos rizs a ragacsos rizs címre is pályázhatna, bár nem édes. Finoman fűszerezett, krémes és tapadós! A lágyan omló marha mellé kiválóan el tudom képzelni.
Csak egy kis desszert: szezámgolyó
Csak egy falat desszertre vágytok? Nyugi, ez a szezámgolyó PONT egy kanálka. Abba viszont jut mindenből!
A szezámgolyó magában nem egy ízbomba, ez tény. Ami viszont a tálaláskor mellé kerül, egy több mint hibátlan desszert szintjére húzza fel. Egy ilyen vacsora végén másra sem vágyik az ember (lánya, de fia se)! Az egész adag ennél bőségesebb azért, de a kóstoló menü végére ennyi is tökéletesen elég volt.
Gasztro-randi vagy koktélparti
A Badhanna nemcsak ideális randihely a gasztronómia szerelmeseinek, de koktélozgatni is érdemes betérni. Ha már ott vagyunk, akkor pedig kóstoljunk bele legalább a barfoodokba! Van egy olyan tippem, hogy megjön tőle az étvágyatok a többi fogáshoz is…
Cím: 1051 Budapest, Hercegprímás u. 18.
Ha tetszett a cikk, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!