Borbás Robi bevette a Madhouse-t és agyat etetett velünk
A 2020 őszén indult Madhouse egy ideje rendszeresen jelentkezik különböző művészekkel közös kollaborációkkal, így lehetett korábban találkozni a Beton.Hofi- vagy a Carson Coma-féle séfajánlatokkal. Most Borbás Róbertre (nyitóképünkön középen) esett a választás, hogy egy húsközpontú, merész menüvel indítsa be az új évet.
Borbás Róbert is nagyon metál
Hosszan lehetne mesélni Robiról, röviden talán nem túlzás azt írni, hogy ő az ország egyik legismertebb tetoválója, aki több külföldi zenészt és még Jason Momoát is kivarrta. Emellett van saját ruhamárkája, korábban metálzenekarban dobolt és készített már grafikát a Metallicának is.
A Madhouse executive chefje, Piszkor Norbert közösen dolgozta ki a négy ételből álló menüt Robival. Norbi elmondta: ezt nem úgy kell elképzelni, hogy leültek és kitalálták, hogy akkor most ez lesz az egyik fogás, az pedig a másik, hanem hosszan beszélgetve ismerkedtek egymás világával, amiből közösen tudtak inspirálódni. De valami már az elején biztos volt: a darkos hangulat és a fekete szín.
Az előétel: agy
A menü gesztelyi mangalica-agypástétommal indul, ami mellé fekete tápiókachips is kerül. Eleinte ódzkodtam az agyevés gondolatától, a velős pirítóssal sem vagyunk nagy barátok, de amilyen bizarrul hangzik, annyira finom. Baromi jól kiegészíti a lágy és nem tolakodó ízű pástétomot a roppanós chips. Az egészet pedig fermentált hagyma és mustár színesíti.
Fekete bárányramen
Bárányfejből készült levessel folytatódik a kóstoló, amiben a fekete színt a tintahal tintája adja. Pont a várt ázsiai ízeket hozza, de azokat nagyon intenzíven. Annyira aromás, hogy még másnap is a számban éreztem. Az illata már tálalás előtt messziről érződik és nagyon sokáig megragad az emberben. A levesbe kerül házi udon tészta is, és az egyik legjobb fricska az egészben az itt-ott feltűnő citromhéj, amitől még frissebb lesz. Nálam abszolút a menü fénypontja volt.
Rib-eye steak
…vagy hívhatnánk úgy is, hogy Borbás Róbert kedvence, mivel tényleg az. Egyszerű klasszikus, medium rare hús, ami pont azt kínálja, amire számítani lehet. Itt inkább a jus az izgalmas része, ami szintén fekete (vagy inkább feketébe hajló barna) és a gyömbér dominál benne.
Idunn espuma hab, alma
Koncepcióban adná magát, hogy egy ilyen sort valami fekete, tömény, csokis étel zárjon le. De itt már elköszönünk a feketeségtől. Ennyi hús és ennyi intenzív íz után úgy tűnik, még Norbi és Robi is inkább egy könnyedebb édességet képzelt el. Ez egy almakompótos-mézsörhabos pohárdesszert. Légies, de nagyon savas, viszont pont jólesik így a végére.
Mezcalos Bloody Mary és mézsör
A jól kidolgozott borsor mellett még két ital is feltűnik a menüben. A Bloody Maryt inkább kihagytam, mivel nem az én műfajom és nem is annyira tudom elképzelni a menü mellé. Ellenben a Budapréssel közösen készült, hordóérlelt mézsörhöz volt szerencsém. Úgy en bloc először kóstoltam mézsört, nem is tudtam, mit várjak, meg is lepett, hogy egy ennyire tömény és erős ital, ami abszolút itatja magát.
Trú black metálra számítottam
Más lett, mégsem csalódás. Elsőre az agy, a bárányfej és a steak mást sugall, de az összkép lazán elegáns. Bár a fogások nagy része húsközpontú, nem megterhelő megenni a teljes sort, ami egyébként csak így egyben elérhető (14 500 Ft-ért). Ráadásul csak limitált ideig, március elejéig lesz ott a Madhouse-ban az állandó menü mellett, úgyhogy nem érdemes halogatni a kóstolást.
Cím: 1061 Budapest, Anker köz 1-3.
Ha tetszett a Borbás Róbert x Piszkor Norbert séfmenü teszteléséről szóló cikk, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!