Hirdetés

Egy kutyabarát kávézó saját kávépörkölővel és finom reggelivel

Hirdetés

Egy kutyabarát kávézó saját kávépörkölővel és finom reggelivel

Hirdetés
Budapest egyik első újhullámos kávézója volt a Double Shot, ami ma Partisan néven Újlipótváros egyik leglazább kávézója és kutyás találkozóhelye. Nem utolsósorban pedig a reggeli is remek.
Hirdetés

Bikki Tamás Angliából hazatérve nyitotta meg a Double Shot kávézót, ami nemcsak a világos pörkölés miatt számított különlegesnek még az újhullámos kávézók hajnalán, hanem mint a neve is mutatja, szakított a single espressók világával. A tulajdonos ugyanis azt vallja, hogy a kávé valódi íze és aromái egy “dupla” shotban érvényesülnek igazán. A kávézó két éve vált ketté, a Veres Pálné utcában lévő nagyobb helyen maradt a Double Shot, a Pozsonyi úti helyet pedig Tamás és testvére üzemelteti tovább Partisan Coffee Shop néven.

Fotó: Kalas Györgyi

Saját pörkölésű kávé

Tamás nagy álma a kávézó mellett mindig egy saját pörkölő létrehozása volt. Ezt tartja ugyanis a szakma csúcsának. Terve éppen az elmúlt, nem túl könnyű időszakban teljesült, végre elindult a pörkölője 777 néven. Jelenleg már ezt a kávét kóstolhatjátok a Partisanban, de megvehetitek otthonra is. 

Fotó: Kalas Györgyi

Tamás úgy véli, az újhullámos kávé most kezdi megtalálni a valódi helyét a magyar közegben. Hiszen amikor először megjelent itthon a világos pörkölés, az első baristák a legmarkánsabb, legkarakteresebb kávét kezdték megismertetni a közönséggel, ami egy nagyon radikális váltás volt a korábbi, sötét pörkölés után. Mára azonban mindenki inkább az arany középutat keresi. Az újhullámos kávézók is elfogadták, hogy van, aki kifejezetten a sötétebb pörkölést kedveli, de a kávékedvelők is megértették, hogy nem éri meg elégetni a kávét, hiszen ezáltal pont az egyedi ízjegyei vesznek el. Tamás szerint ennek köszönhetően most már kifejezetten élénk itthon a “kávéélet”, és van már egy olyan réteg, aki minden reggel kávézóban veszi meg a reggeli kávéját. Többek között az ő közönségük is ilyen. 

A kávézó deliként is működik. Fotó: Facebook

Nem csak kávé, reggeli is

Az elmúlt években emellett fokozatosan megjelent az újhullámos kávézókban a reggeli is, ennek egyik első hazai képviselője éppen a Double Shot volt. A Veres Pálné utcában ettem olyan tojáscurryt, amit a mai napig emlegetek. A Partisanban meleg étel ugyan nincs, találtok viszont sokféle tojásos ételt, bundás kenyeret, bagelt, amibe minden belevalót magatok válogathattok össze, pulled pork szendvicset, amihez ők maguk sütik a húst, valamint természetesen az elengedhetetlen avocado toastot. Én az utóbbit kóstoltam, és nagyon elégedett voltam a méretével is. Az alapja a Minerva Pékség kovászos kenyere, a legtöbb pékárut egyébként ebből a kis pékségből hozzák, a péksütik másik része pedig a Budai Pékségből érkezik. 

Avokádós pirítós. Fotó: Kalas Györgyi

Bár a Partisanban minden jó minőségű alapanyagokból készül, a kávé pedig több mint finom, mégsem lenne ez több egy puszta kávézónál, ha nem lenne a szuper hangulat. A Partisan a környék egyik kutyás találkozóhelye, ahol mindig szeretettel látják a kutyákat, és mindig találtok is belőlük egy párat. Itt állandó a laza hangulat és fesztelenség. 

A Partisanban mindig jó a hangulat. Fotó: Facebook

Amit még a kávé és a reggeli mellett érdemes megemlíteni, az a superfood latte, amit máshol még nem is láttam, és többféle ízesítéssel is kapható azokra gondolva, akik nem szeretik a kávét, de mégis szeretnének valami meleget inni. 

Partisan – 1137 Budapest, Pozsonyi út 16.

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?