Hirdetés

Nyitásuk után két héttel beszavazták Budapest legjobb pizzázói közé a Bartók Béla úti Tastyt

Hirdetés

Nyitásuk után két héttel beszavazták Budapest legjobb pizzázói közé a Bartók Béla úti Tastyt

Hirdetés
Vannak olyan ételeket kínáló helyek, amikből, úgy tűnik, a világ egyetlen pontján sem lehet eleget nyitni. Ezek között természetesen előkelő helyen szerepel a hamburger és a pizza, a Budán nyílt Tasty pedig mindkettőbe beleállt.
Hirdetés

Amilyen kicsi az üzlethelyiségük, olyan nagy visszhangot keltett a Bartók Béla úton nyílt Tasty, ami elsősorban pizzáival remegtette meg a környéken élők térdét, de a hambi sem utolsó dolog náluk. Alig két héttel azután, hogy megnyitották a kapuikat, bekerültek az Én Budapestem 13+1 legjobbnak ítélt pizzázói közé. 

A két tulajdonos, Kárász Réka és férje, Ervin korábban is a vendéglátásban dolgoztak, a megismerkedésüket egy közös munkahelynek köszönhetik. Amellett, hogy egyikőjük számára sem ismeretlen a szakmához tartozó talpalás, tavaly úgy döntöttek, szeretnének egy saját helyet. Az elmúlt időszak tanulságait levonva mindenképp olyan ételben gondolkodtak, ami a házhoz szállítás során nem szenved minőségromlást, így jött a pizza ötlete.

Ezt pedig hamar tettek követték, és hamarosan elkezdtek sülni az első, 72 órás kelesztéssel készült pizzák. Ehhez egy egyéni kialakítású elektromos kemencét használnak, amiben 500 fokon sül tökéletesre már akár 100 pizza is naponta. Míg Ervin a konyhai teendőkben veszi ki a részét, addig Réka fogadja a rendeléseket, testvére és barátnője pedig a helyben fogyasztó vendégek kényelméről gondoskodik, szóval ez egy igazi családi vállalkozás, ami a légkörön is érezhető. Itt biztosan nem fognak csúnyán nézni rád, ha gyerekkel érkezel, sőt!

Tasty

A pizzát illetően alapvetően nápolyi stílusban utaznak, de azt tapasztalták, hogy a hazai vendégek a több feltétben hisznek, így az egészen autentikus itáliai pizza mellett készül olyan is, ami jobban kielégíti a magyar néplélek igényeit. Jelenleg 20-féle pizzából és 4-féle hamburgerből lehet szemezgetni, mi pedig mindkettőre rámentünk! 

Mascarpone 

Természetesen nem létezhet pizzázó pármai sonkás nélkül, így a Tastyben is ez az egyik legjobban futó változat. Ahogy az már csak lenni szokott, ennek paradicsomszósz az alapja, amit itt egy kicsit édeskésebb változatban készítenek, és nagyon jók a visszajelzések ezzel kapcsolatban. Erre pakolják a pármai sonkát, az olajbogyót, végül pedig a mascarponét, ami egy eszméletlen krémes állagot kölcsönöz a pizzának. A tészta leheletvékony, tökéletesen elkészített, teljesen érthető, miért lettek ennyire népszerűek ilyen kevés idő alatt (2390 Ft).

tasty

Tartufo 

A hagyományos feltétekkel megpakolt pizzák mellé szerettek volna becsempészni pár gourmébb változatot is, ezek egyike a Tartufo, ami az első falat után személyes kedvencem lett. Ez a creme fraiche alapú pizza ugyanis nem egy, de még csak nem is kettő, hanem háromféle formában is tartalmaz szarvasgombát. A creme fraiche-be raknak egy kevés szarvasgombakrémet, erre jön némi gorgonzola és mozzarella, így repül a kemencébe. Sütés után kerül rá a szarvasgomba-carpaccio, a rukkola, a pörkölt kesudió és egy kevés szarvasgombás olívaolaj. Dacára ennek a nem kevés gombának, sikerült úgy összehozni a többi hozzávalóval, hogy ne vigye el az egész show-t és a többi feltét is tökéletesen tud érvényesülni. Az egyik legjobb és legkreatívabb pizza, amit mostanában ettem, és ezt úgy mondom, hogy egy hete érkeztem meg Toszkánából. A felhasznált alapanyagok miatt ennek kicsit borsosabb is az ára, de abszolút megéri, mert ezt utána még napokig emlegeted majd (3590 Ft).

Pesto 

Mivel egyre többen keresnek húsmentes pizzákat, a menün több ilyen is akad. Mi Ervinék javaslatára a pesztósat kóstoltuk. A Tartufóhoz hasonlóan ez is creme fraiche alapú, amihez hozzákevernek még egy jó adagot az Ervin által készített házi pesztóból. Erre érkezik még szárított paradicsom, mozzerella és pörkölt pisztácia. Nem tudom, ti láttatok-e már pizzán pisztáciát VALAHA, én még az életben soha, pedig nem volna baj, ha elterjedne. Meglepően jót tett az összhatásnak, és adott hozzá egy nem várt ropogós textúrát is. Bár mindegyik tészta hibátlanul teljesített, ennek a széle különösen jól sikerült. Pont olyan ropogós, levegős és sült, aminél jobb egyszerűen nem lehet (2890 Ft). 

Tasty Burger

Nem utolsósorban essen szó a burgerről is, mert itt azzal sem viccelnek. Bár egyértelműen a pizzáé a főszerep, azért felfért a menüre 4-féle hambi, mert Ervin legalább annyira szereti, mint egy jó pizzát. A Tasty egy korrekt módon megpakolt hambi, amibe a Hortobágy Angus felelős gazdaság által készített, 100%-os marhahúspogácsa kerül. Ez alá raknak még házi burgerszószt, római salátát, bacont, paradicsomot, olvasztott cheddar sajtot, és ami talán a legjobb ebben a történetben: narancsos lilahagyma-lekvárt. A zöldségeken érződik, hogy frissek, a húspogi közepesen fűszerezett, a chutney pedig nem túl édes, és nagyon kis csavart ad neki a narancslében történő redukálás. Burgerfanoknak kötelező (2490 Ft)! 

Akár családi pizzázásban töritek a fejeteket, akár egy lustálkodós szombaton nyúlnál a telefonodért, a Tastyben nem mehet a mennyiség rovására a minőség, így sem a hamburgerükben, sem a pizzájukban nem csalódtok majd! 

Cím: 1113 Budapest, Bartók Béla út 93. 


Ha tetszett a cikk, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!   

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?