Új budapesti helyek, amik nemcsak ígérnek, hanem tényleg odateszik magukat. Burger, pizza, dödölle, dim sum – mindegyik megér egy külön kört.
Smash Lab Burgers
A tavaly év végén nyílt Smash Lab Burgers egyértelműen meglepetés a lassan túltelített budapesti smashed burger felhozatalban. Már az első falatnál érződik, hogy itt valami nagyon el lett találva. A hely specialitása a Double Truffle: ebben a szarvasgomba íze nem tolakszik, inkább csak finoman kiegészíti az összhatást. A húspogácsa tökéletesen sült, a buci könnyű, mégis tartós, a sajt pedig bőven megkapja a főszerepet. Ha valaki igazán jó smashed burgerre vágyik, itt biztosan nem fog csalódni.
Cím: 1075 Budapest, Madách Imre tér 12.

Dödölléző
A dödölle nem az a szokásos budapesti street food, de a Dödölléző bebizonyítja, hogy van helye a város gyorsételes térképén. A chilis babos verzió bátor húzás, mégis működik: fűszeres, kicsit mexikóis, mégsem nyomja el az alap dödöllés karaktert. A sűrű, tartalmas feltét miatt már egy adag is komoly kihívás, de szerencsére a hely elviteles opcióval is gondolt azokra, akik nem akarnak helyben küzdeni vele. A Dödölléző nem játszik túl semmit, egyszerűen csak jól csinálja azt, amit vállal. Ha eddig azt hitted, hogy egy hagyományos étel nem lehet menő street food, itt az ideje, hogy újragondold!
Cím: 1117 Budapest, Karinthy Frigyes út 9.

Pizza Művek
A Pizza Művek új színt vitt a Bartók Béla úti pizzakínálatba a Budapest style pizzával. Az öt alap pizzához külön tálalják a szószokat, így te döntöd el, mennyit tunkolsz – ami brutál jó ötlet. A szögletes, vastag, mégis könnyű tészta kicsit hozza a detroiti pizzák hangulatát, de itt nem tocsog a paradicsomban, és a feltétek is sokkal inkább a magyar gyomorra vannak hangolva. A saját stílus meg a minőségi alapanyagok gyorsan belopták magukat azok szívébe, akik már unják a szokásos nápolyi vonalat.
Cím: 1111 Budapest, Bartók Béla út 44.

Leopard nordic pizza studio
A Leopardban a tészta a sztár: vadkovász, minimális élesztő és 48–72 órás hideg kelesztés garantálja a buborékos, könnyed végeredményt. A pizzák nem nehezek, inkább emlékeztetnek egy lepénykenyérre, enyhén savanykás ízzel. Feltétek terén is kreatívak: a klasszikusok mellett jönnek a vagányabb kombók, mint a céklás-kecskesajtos vagy a tahinis-hummuszos változat. Húsimádók és vegák egyaránt találnak kedvükre valót. A szeletek papírtálcán elvitelre is kérhetők, így akár útközben is befalhatsz egy buborékos csodát.
Cím: 1053 Budapest, Kecskeméti u. 9.

886 Dim Sum
A 886 Dim Sum Bistro egy újabb hely, ahol a gőzölt batyué a főszerep. A rövid, de ütős étlapon a klasszikus sertéshúsos mellett rákos és vega batyu is helyet kapott, utóbbiba gomba, répa és rizstészta kerül. A gluténérzékenyekre is gondoltak egy rizstésztás sertéshúsos verzióval. A batyuk mellé saját fermentált uborkasaláta és szójaszósz jár, amitől az egész élmény még kerekebb lesz. A 886 nemcsak új színt hoz a városba, hanem megmutatja, hogyan lehet igazán szerethetővé tenni a dim sum műfajt.
Cím: 1065 Budapest, Nagymező utca 10.
