Hozzávalók
- 130 g vaj
- 130 g étcsoki
- 3 db tojás
- 250 g cukor
- 1 tk vaníliakivonat
- 2 - 3 ek krémlikőr
- 250 g friss eper
- 100 g liszt
- 20 g cukrozatlan kakaópor
- 1 nagy csipet só
A tetejére
- 100 g étcsoki
- 100 g fehér csokoládé
Hozzávalók
- 130 g vaj
- 130 g étcsoki
- 3 db tojás
- 250 g cukor
- 1 tk vaníliakivonat
- 2 - 3 ek krémlikőr
- 250 g friss eper
- 100 g liszt
- 20 g cukrozatlan kakaópor
- 1 nagy csipet só
A tetejére
- 100 g étcsoki
- 100 g fehér csokoládé
A vajat az étcsokival felolvasztjuk – ezt megtehetjük vízgőz felett, vagy egy tálban a mikróban közepes fokozaton pár perc alatt. A tojást alaposan kihabosítjuk a cukorral és a vaníliakivonattal, majd belekeverjük a szoba-hőmérsékletűre hűlt csokit, és hozzáadjuk a krémlikőrt. Az eper felét kis kockákra vágjuk, és ezt is belekeverjük a csokis masszába. A lisztet, a kakaót és a sót összekeverjük, majd a tojásos keverékhez adjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 32-35 perc alatt megsütjük. Ha nem szeretnénk folyósra a közepét, akkor legalább 40 percig süssük.
Ha kihűlt, vízgőz felett (vagy mikróban) megolvasztjuk az ét- és a fehér csokit, a maradék epret pedig 2-3 mm vastag szeletekre vágjuk. A kihűlt brownie tetejét először lekenjük a fehér csokival, majd jöhet az eper, végül pedig az étcsoki, amit csak rálocsolunk.
Ha tetszett az extracsokis-epres brownie receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!