Hirdetés

Hozzávalók

1
darab 18 cm átmérőjű tortaformához
+
500 g krémsajt
150 g cukor
1 tk vaníliaaroma
3 db tojás
240 ml habtejszín
22 - 25 g liszt
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Baszk sajttorta

Ez a sajttorta az egyik legegyszerűbb, de legfinomabb desszert. A tésztából olyan intenzív ízű, karamellás sütit kapunk, hogy hihetetlen. Ne ijedjetek meg a megsült oldalak miatt, azok a legjobb részek!
Kipróbáltam, jóóó lett!
9
Hirdetés

Hozzávalók

1
darab 18 cm átmérőjű tortaformához
+
500 g krémsajt
150 g cukor
1 tk vaníliaaroma
3 db tojás
240 ml habtejszín
22 - 25 g liszt
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A baszk sajttorta elkészítéséhez először a krémsajtot 2-3 perc alatt kihabosítjuk a cukorral és a vaníliával, majd egyesével belekeverjük a tojásokat, végül a habtejszínt és a lisztet is.

Sütőpapírral kibélelt tortaformába öntjük, kicsit megütögetjük az alját, és 200 fokos sütőben kb. 1 óra alatt megsütjük. A magas hőmérsékleten való sütéstől az alja és a teteje nagyon megsül, de így lesz igazán karamellás az íze.

Hagyjuk teljesen kihűlni, és felszeletelve tálaljuk.

baszk sajttorta
Baszk sajttorta

Ha tetszett ez a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ezek a sajttorták is érdekelhetnek:

Csokis sajttorta málnaszósszal

Japán sajttorta

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?