Hozzávalók
- 250 g krémsajt
- 6 db tojássárgája
- 6 db tojásfehérje
- 150 g porcukor
- 90 ml tej
- 60 g vaj
- 1 tk citromlé
- 1 db citrom reszelt héja
- 70 g liszt
- 1 csipet só
- 20 g étkezési keményítő
Japán sajttorta
Hozzávalók
- 250 g krémsajt
- 6 db tojássárgája
- 6 db tojásfehérje
- 150 g porcukor
- 90 ml tej
- 60 g vaj
- 1 tk citromlé
- 1 db citrom reszelt héja
- 70 g liszt
- 1 csipet só
- 20 g étkezési keményítő
A sajttortát mindenki ismeri, ám a japán fajtát már kevesebben, pedig az egyik legklasszabb desszert a világon – nézzük hogyan készül!
A krémsajtot vízgőz fölött, egy edényben megolvasztjuk annyira, hogy sima, krémes állagú legyen. Egyenként hozzáadjuk a tojássárgájákat, és elkezdjük habosra keverni. Beleszórunk 80 g porcukrot, és keverjük tovább. A tejet felmelegítjük a vajjal, majd folyamatos keverés mellett ezt is a krémsajtos masszához adjuk. Mehet bele a citromlé és citromhéj is. A lisztet összeforgatjuk a sóval és a keményítővel.
Ezután a fehérjéket kezdjük el felverni, majd félúton hozzáadjuk a maradék 70 g cukrot, és keményre verjük a habot. Lazán összeforgatjuk a lisztes, a tojássárgájás és a fehérjehabos masszákat, az előzőleg alufóliával körbebugyolált tortaformába öntjük és egy magasabb falú tepsibe rakjuk, amit felöntünk a tortaforma kb. feléig vagy 1/3-áig vízzel. A 200 fokra előmelegített sütőt alsó-felső sütésre állítjuk, és 15 percre betoljuk a tortánkat, utána pedig visszavesszük a hőmérsékletet 140 fokra, és még kb. 35 percig sütjük.
Ezután kikapcsoljuk a sütőt, és bent hagyjuk még kb. 20 percet a sütit. Ha túlságosan barnulna a teteje, rakjunk rá egy darab alufóliát. Ha kihűlt, felszeletelve tálaljuk.
Ha tetszett a japán sajttorta receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!