Hozzávalók
- ½ rúd diós bejgli (kb. 250 g)
- ½ rúd mákos bejgli (kb. 250 g)
- 2 db tojás
- 200 ml tej
- 2 csomag vaníliás cukor (10 g-os kiszerelés)
- 2 ek kristálycukor
- 1 csipet só
- 1 db alma (kb. 200 g)
- 1 ek fűszeres barna rum (vagy rumaroma)
- 150 g sárgabaracklekvár
- 1 ek víz
Bejglifelfújt
Hozzávalók
- ½ rúd diós bejgli (kb. 250 g)
- ½ rúd mákos bejgli (kb. 250 g)
- 2 db tojás
- 200 ml tej
- 2 csomag vaníliás cukor (10 g-os kiszerelés)
- 2 ek kristálycukor
- 1 csipet só
- 1 db alma (kb. 200 g)
- 1 ek fűszeres barna rum (vagy rumaroma)
- 150 g sárgabaracklekvár
- 1 ek víz
A megmaradt bejgliket nagyobb kockákra vágjuk, és egy keverőtálba tesszük. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a tejjel és a vaníliás cukorral összekeverjük, és a bejglikockákra öntjük. A fehérjét a cukorral és a sóval kemény habbá verjük, majd a beáztatott keverékhez forgatjuk.
A masszát egy nagyobb vagy 2 db 12 x 22 cm-es tepsibe simítjuk, a tetején pedig elosztjuk a félbevágott, majd vékonyan felszeletelt almát. A süteményt 170 fokos, előmelegített sütőbe toljuk először 15 percre, majd kivesszük, és egyenletesen lekenjük az almát a rummal és a vízzel elkevert baracklekvár nagy részével.
A sütit visszatesszük további 25 percre a sütőbe, majd kivesszük, újra lefényezzük a maradék lekvárral, és hagyjuk legalább 10 percig hűlni, mielőtt jóízűen behabzsoljuk.
- Elkészítési idő: 15 perc
- Sütés: 40 perc
- Pihentetés: 10 perc
Ha tetszett a bejglifelfújt receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!