Hirdetés
Bespájzolva

Flódni-bejgli

Hozzávalók

2
rúd bejglihez
+

A tésztához

75 ml tej
25 g porcukor
10 g vaníliás cukor
5 g friss élesztő
225 g liszt
1 csipet só
1 db citrom reszelt héja
75 g szoba-hőmérsékletű vaj
25 g libazsír
1 csapott ek tejföl
1 db tojássárgája
1 db tojás a kenéshez

A máktöltelékhez

130 g darált mák
70 g cukor
1 db citrom reszelt héja
2 ek méz
5 g vaníliás cukor
70 ml víz

A diótöltelékhez

180 g darált dió
80 g cukor
50 ml víz
1 db narancs reszelt héja
1 db citrom reszelt héja
1 ek méz

Az almatöltelékhez

450 g alma
1 ek méz
1 mk őrölt fahéj
50 ml fehérbor
4 - 5 ek darált háztartási keksz
½ db citrom reszelt héja
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Flódni-bejgli

Mondanám, hogy ne szívassátok magatokat ezzel a bejglivel, mert látszólag a tészta plusz a 3 krém bekeverése elég macerásnak tűnik, DE nem az! Pikk-pakk megvannak a töltelékek, a tészta sem igényel sok babusgatást, a végeredmény pedig egy intenzív, 3-féle ízű, puha, szaftos bejgli. :)
Kipróbáltam, jóóó lett!
7
Hirdetés

Hozzávalók

2
rúd bejglihez
+

A tésztához

75 ml tej
25 g porcukor
10 g vaníliás cukor
5 g friss élesztő
225 g liszt
1 csipet só
1 db citrom reszelt héja
75 g szoba-hőmérsékletű vaj
25 g libazsír
1 csapott ek tejföl
1 db tojássárgája
1 db tojás a kenéshez

A máktöltelékhez

130 g darált mák
70 g cukor
1 db citrom reszelt héja
2 ek méz
5 g vaníliás cukor
70 ml víz

A diótöltelékhez

180 g darált dió
80 g cukor
50 ml víz
1 db narancs reszelt héja
1 db citrom reszelt héja
1 ek méz

Az almatöltelékhez

450 g alma
1 ek méz
1 mk őrölt fahéj
50 ml fehérbor
4 - 5 ek darált háztartási keksz
½ db citrom reszelt héja
Bevásárlólistához adom

A tejet megmelegítjük, beleszórjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. A lisztet egy nagyobb tálban összekeverjük a sóval és a reszelt citromhéjjal, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, valamint az élesztős tejet, és sima tésztává dolgozzuk. Két részre osztjuk, gombócot formázunk belőle, letakarjuk fóliával és felhasználásig hűtőbe tesszük. 

A mák- és diótöltelék hozzávalóit 1-1 lábasban, 4-5 perc alatt összefőzzük, majd hagyjuk kihűlni. Az almatöltelékhez a gyümölcsöket meghámozzuk, kivágjuk a magházait és lereszeljük. Egy lábasban a többi hozzávalóval együtt összefőzzük, ha túl lágynak tűnne, még pároljuk kicsit tovább, vagy keverjünk hozzá plusz 1-2 ek darált kekszet. 

Amikor kihűltek a töltelékek, kivesszük a tésztagombócokat a hűtőből, és lisztezett deszkán mindkettőt 32 x 20 cm-esre nyújtjuk. Mindkét tésztánál a 32 cm-es oldal alsó részének kb. ⅓-áig kenjük a máktölteléket, úgy, hogy a két szélső oldalnál és a fenti hosszabbik oldalnál hagyjunk ki kb. 1,5 cm-t. Ezután jön a dió-, majd az almatöltelék. A két oldalánál behajtjuk a tésztát, majd feltekerjük, és sütőpapíros tepsire rakjuk őket. Megszurkáljuk villával a tetejüket, és lekenjük tojássárgájával, majd hideg helyre rakjuk addig, amíg megszárad a kenés. Ezután lekenjük tojásfehérjével, és ilyenkor rakhatunk a tetejére díszítésként egész mák- és/vagy diószemeket. Megvárjuk, amíg a fehérjés lekenés is megszárad, majd először 200 fokra előmelegített (alsó-felső sütés) sütőbe toljuk 15 percre, utána pedig 185 fokon sütjük további 10 percig. HA kibírjátok, érdemes legalább pár órán át pihentetni, hogy teljesen ki tudjon hűlni! 🙂

Flódni-bejgli

Ha tetszett a flódni-bejgli receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások