Hozzávalók
- 500 g friss eper
- kb. 160 g porcukor
- 2 db citrom
- 500 g tejföl
- 300 ml cukrozatlan habtejszín
- 1 csomag habfixáló
- 20 - 30 db babapiskóta
Hozzávalók
- 500 g friss eper
- kb. 160 g porcukor
- 2 db citrom
- 500 g tejföl
- 300 ml cukrozatlan habtejszín
- 1 csomag habfixáló
- 20 - 30 db babapiskóta
A citromos-epres álom elkészítéséhez először az epret megtisztítjuk, fél cm-es kockákra vágjuk, és összeforgatjuk 2 evőkanál porcukorral és 1 evőkanál friss citromlével. Az összeállításig hagyjuk marinálódni.
A maradék citrom levét és lereszelt héját összekeverjük 120-140 g porcukorral (ki mennyire édesen szereti), majd belekeverjük a hideg tejfölt. A habtejszínt kihabosítjuk a habfixálóval, és ezt is a tejfölös keverékhez adjuk.
A marinált epret leszűrjük, és a visszamaradt lével fogjuk meglocsolni a babapiskótákat. Egy magasabb falú edény aljába rakunk egy réteg piskótát, meglocsoljuk az eper levével, rárakjuk az eper 1/3-át, és a krém felét. Jöhet rá egy újabb réteg piskóta, meglocsoljuk a maradék lével, rárakunk egy következő adag epret, erre pedig jöhet a maradék krém, végül a maradék eper. Ha szeretnénk, egy kis keksszel díszíthetjük. Legjobb, ha egy napot áll a hűtőben (de minimum 2-3 órát), és kész is.
- Elkészítési idő: 60 perc
- Hűtés: min. 120-180 perc
Ha tetszett a citromos-epres álom receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!