Hirdetés

Hozzávalók

18
cm átmérőjű tortához:

A piskótához

8 tojás
150 g cukor
1 citrom reszelt héja
450 g darált törökmogyoró
8 g sütőpor

A krémhez

400 g étcsoki
400 ml meleg tejszín

A rétegek közé

1 doboz Toffifee

A csokicsurgatáshoz

50 g étcsoki
80 ml meleg tejszín

A díszítéshez

egész Toffifee szemek
darált mogyoró
durvára tört mogyoró
Hirdetés

Csupacsoki Toffifee torta

Hihetetlenül csokis, mogyorós Toffifee torta, aminek biztos, hogy nem tudsz ellenállni. Kívül-belül, felül-alul csupa csoki, de ezt már csak egy dologgal lehet fokozni, méghozzá egy kis extra mogyoróval. Tényleg ellenállhatatlan és még jól is néz ki.
Hirdetés

Hozzávalók

18
cm átmérőjű tortához:

A piskótához

8 tojás
150 g cukor
1 citrom reszelt héja
450 g darált törökmogyoró
8 g sütőpor

A krémhez

400 g étcsoki
400 ml meleg tejszín

A rétegek közé

1 doboz Toffifee

A csokicsurgatáshoz

50 g étcsoki
80 ml meleg tejszín

A díszítéshez

egész Toffifee szemek
darált mogyoró
durvára tört mogyoró

A tésztához a tojások fehérjét elkezdjük habbá verni, majd beleszórjuk a cukrot is és kemény habbá verjük. Belekeverjük a tojások sárgáját, reszelt citromhéjat és a sütőporral elkevert darált mogyorót. 3 db 18 cm átmérőjű sütőpapírral bélelt tortaformába osztjuk szét a masszát és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35 percig sütjük. A krémhez a kisebb darabokra tördelt étcsokit leöntjük a meleg tejszínnel, elkeverjük, és berakjuk 1-2 órára a hűtőbe.

Amikor lehűlt, kihabosítjuk a krémet és megtöltjük vele a piskótákat úgy, hogy a rétegek közé egy doboz nagyobb darabokra vágott Toffifee-t szórunk. Bevonjuk a torta tetejét és az oldalát a maradék krémmel. A csurgatáshoz a csokit leöntjük meleg tejszínnel, és amikor felolvadt habzsákba töltjük és a torta tetejére csurgatjuk úgy, hogy kicsit az oldalán is lefolyjon. Darált mogyoróval, durvára tört mogyoróval és Toffifee szemekkel díszítjük a tortát.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások