Cukormentes
Hozzávalók
A piskótához
- 2 db tojás
- 85 g eritrit
- 1 ek étolaj
- 2 ek víz
- 3 ek teljes kiőrlésű liszt
- 1 kis csipet só
A barackraguhoz
- 3 db őszibarack (puha)
- 2 ek eritrit
- 1 ek friss citromlé
A joghurtos krémhez
- 500 g zsíros görög joghurt
- 3 db tojás
- 100 g eritrit
- ½ db citrom reszelt héja
- 2 ek étkezési keményítő
- 3 ek a barackraguból
A tetejére
- 30 g pirított pisztácia
Hozzávalók
A piskótához
- 2 db tojás
- 85 g eritrit
- 1 ek étolaj
- 2 ek víz
- 3 ek teljes kiőrlésű liszt
- 1 kis csipet só
A barackraguhoz
- 3 db őszibarack (puha)
- 2 ek eritrit
- 1 ek friss citromlé
A joghurtos krémhez
- 500 g zsíros görög joghurt
- 3 db tojás
- 100 g eritrit
- ½ db citrom reszelt héja
- 2 ek étkezési keményítő
- 3 ek a barackraguból
A tetejére
- 30 g pirított pisztácia
A joghurttorta piskótájához a tojást kihabosítjuk az eritrittel, majd hozzáadjuk az olajat és a vizet. Ezután belekeverjük a lisztet és a sót. Sütőpapírral bélelt formába öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 20 percet sütjük.
A barackraguhoz a kis kockákra vágott barackot a többi hozzávalóval együtt addig főzzük, amíg megpuhul, majd leturmixoljuk és hagyjuk kihűlni.
A joghurtos krémhez a tojásokat kihabosítjuk az eritrittel, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, és a megsült tésztára öntjük. Visszarakjuk a sütőbe 70 perce úgy, hogy egy kisebb edénybe vizet öntünk, és ezt a sütő aljába tesszük. Ha megsült, hagyjuk kihűlni, és a barackraguval, illetve apróra vágott pirított pisztáciával megszórva tálaljuk.
- Előkészítés: 20 perc
- Sütés: 90 perc
- Hűtés: 60 perc
- Összesen: 170 perc
Ha tetszett a joghurttorta receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Barackos sütik minden mennyiségben: