Hozzávalók
A tésztához
- 250 g liszt
- 10 g sütőpor
- 1 csipet só
- 125 g vaj
- 50 g porcukor
- 1 db tojássárgája
- 100 g tejföl
A középső réteghez
- baracklekvár
A diós habhoz
- 4 db tojásfehérje
- 140 g cukor
- 140 g darált dió
Hozzávalók
A tésztához
- 250 g liszt
- 10 g sütőpor
- 1 csipet só
- 125 g vaj
- 50 g porcukor
- 1 db tojássárgája
- 100 g tejföl
A középső réteghez
- baracklekvár
A diós habhoz
- 4 db tojásfehérje
- 140 g cukor
- 140 g darált dió
A tésztához a lisztet, sütőport és a sót összekeverjük egy tálban. A vajat a cukorral és tojássárgájával kikeverjük, majd belekeverjük a tejfölt, végül a lisztes keveréket. Mikor összeállt a tészta, a tepsi aljába nyomkodjuk és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 14 perc alatt elősütjük.
Közben a tojásfehérjéket elkezdjük habbá verni, majd félúton beleszórjuk a porcukrot és kemény habot verünk belőle. Óvatosan beleforgatjuk a darált diót is. Az elősütött tésztát megkenjük vastag rétegben baracklekvárral, erre jön a diós fehérjehab, majd szintén 180 fokon további kb. 15 percig sütjük, hogy a diós hab is megszilárduljon.