Hirdetés

Dióhabos kocka

Hozzávalók

1
kb. 24x18 cm-es tepsihez:
+

A tésztához

Hozzávaló kipipálva
250 g liszt
Hozzávaló kipipálva
10 g sütőpor
Hozzávaló kipipálva
1 csipet só
Hozzávaló kipipálva
125 g vaj
Hozzávaló kipipálva
50 g porcukor
Hozzávaló kipipálva
1 db tojássárgája
Hozzávaló kipipálva
100 g tejföl

A középső réteghez

Hozzávaló kipipálva
baracklekvár

A diós habhoz

Hozzávaló kipipálva
4 db tojásfehérje
Hozzávaló kipipálva
140 g cukor
Hozzávaló kipipálva
140 g darált dió
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Dióhabos kocka

Omlós tészta, házi baracklekvárral és diós habcsókszerű krémmel a tetején! Gyerekkorom egyik kedvence volt, és ez a süti garantáltan még most is megállja a helyét. Ráadásul pikk-pakk készen van. :)
Kipróbáltam, jóóó lett!
25
Hirdetés

Hozzávalók

1
kb. 24x18 cm-es tepsihez:
+

A tésztához

Hozzávaló kipipálva
250 g liszt
Hozzávaló kipipálva
10 g sütőpor
Hozzávaló kipipálva
1 csipet só
Hozzávaló kipipálva
125 g vaj
Hozzávaló kipipálva
50 g porcukor
Hozzávaló kipipálva
1 db tojássárgája
Hozzávaló kipipálva
100 g tejföl

A középső réteghez

Hozzávaló kipipálva
baracklekvár

A diós habhoz

Hozzávaló kipipálva
4 db tojásfehérje
Hozzávaló kipipálva
140 g cukor
Hozzávaló kipipálva
140 g darált dió
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A tésztához a lisztet, sütőport és a sót összekeverjük egy tálban. A vajat a cukorral és tojássárgájával kikeverjük, majd belekeverjük a tejfölt, végül a lisztes keveréket. Mikor összeállt a tészta, a tepsi aljába nyomkodjuk és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 14 perc alatt elősütjük.

Közben a tojásfehérjéket elkezdjük habbá verni, majd félúton beleszórjuk a porcukrot és kemény habot verünk belőle. Óvatosan beleforgatjuk a darált diót is. Az elősütött tésztát megkenjük  vastag rétegben baracklekvárral, erre jön a diós fehérjehab, majd szintén 180 fokon további kb. 15 percig sütjük, hogy a diós hab is megszilárduljon.

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?