Hirdetés

Dióhabos kocka

Hozzávalók

1
kb. 24x18 cm-es tepsihez:

A tésztához

250 g liszt
10 g sütőpor
1 csipet só
125 g vaj
50 g porcukor
1 tojássárgája
100 g tejföl

A középső réteghez

baracklekvár

A diós habhoz

4 tojásfehérje
140 g cukor
140 g darált dió
Hirdetés

Dióhabos kocka

Omlós tészta, házi baracklekvárral és diós habcsókszerű krémmel a tetején! Gyerekkorom egyik kedvence volt, és ez a süti garantáltan még most is megállja a helyét. Ráadásul pikk-pakk készen van. :)
Hirdetés

Hozzávalók

1
kb. 24x18 cm-es tepsihez:

A tésztához

250 g liszt
10 g sütőpor
1 csipet só
125 g vaj
50 g porcukor
1 tojássárgája
100 g tejföl

A középső réteghez

baracklekvár

A diós habhoz

4 tojásfehérje
140 g cukor
140 g darált dió

A tésztához a lisztet, sütőport és a sót összekeverjük egy tálban. A vajat a cukorral és tojássárgájával kikeverjük, majd belekeverjük a tejfölt, végül a lisztes keveréket. Mikor összeállt a tészta, a tepsi aljába nyomkodjuk és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 14 perc alatt elősütjük.

Közben a tojásfehérjéket elkezdjük habbá verni, majd félúton beleszórjuk a porcukrot és kemény habot verünk belőle. Óvatosan beleforgatjuk a darált diót is. Az elősütött tésztát megkenjük  vastag rétegben baracklekvárral, erre jön a diós fehérjehab, majd szintén 180 fokon további kb. 15 percig sütjük, hogy a diós hab is megszilárduljon.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások