Hozzávalók
- 2 db tojás
- 3 csomag vaníliás cukor (8 g-os kiszerelés)
- 80 g kristálycukor
- 80 g olvasztott vaj
- 120 ml tej
- 250 g finomliszt
- 1 csomag sütőpor (12 g-os kiszerelés)
- 1 csipet só
- 200 g friss áfonya
A krémhez
- 500 g mascarpone
- 2 ek porcukor
- 3 ek sűrű áfonyalekvár
Hozzávalók
- 2 db tojás
- 3 csomag vaníliás cukor (8 g-os kiszerelés)
- 80 g kristálycukor
- 80 g olvasztott vaj
- 120 ml tej
- 250 g finomliszt
- 1 csomag sütőpor (12 g-os kiszerelés)
- 1 csipet só
- 200 g friss áfonya
A krémhez
- 500 g mascarpone
- 2 ek porcukor
- 3 ek sűrű áfonyalekvár
A dupla áfonyás cupcake elkészítéséhez a tojásokat kihabosítjuk a kétfajta cukorral, majd belecsorgatjuk a vajat és a tejet.
A lisztet elkeverjük a sütőporral és a sóval, a tojásos keverékhez öntjük, és beleforgatjuk az áfonyát is. A masszát egyenlően elosztjuk a muffinpapírral bélelt muffinformába, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük, majd hagyjuk kihűlni.
A mascarponét robotgéppel, magas fokozaton stabilabb krémmé habosítjuk, belekeverjük a porcukrot, majd márványosan belekeverjük az áfonyalekvárt is. Csillagcsöves habzsákba tesszük, és a muffinok tetejére nyomjuk a krémet. Díszítésként kevés csokival is megszórhatjuk.
- Elkészítési idő: 30 perc
- Hűtési idő: kb. 1 óra
- Sütési idő: 30 perc
Ha tetszett a dupla áfonyás cupcake receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!