Hozzávalók
A lepénykenyérhez
- 300 ml víz
- 7 g szárított élesztő
- 500 g liszt
- 2 ek szárított vagy friss zöldfűszer vegyesen (petrezselyem, oregánó, bazsalikom)
- 2 mk só
- 4 - 5 ek olívaolaj
A gyümölcsraguhoz
- 100 g áfonya
- 100 g málna
- 100 g feketeszeder
- 50 ml vörösbor
- 2 tk balzsamecet
- 2 csipet fahéj
A camembert-hez
- 3 db camembert sajt (120g/db)
- 1 fej lila hagyma
- 4 ág rozmaring
- őrölt bors
- 1 marék dió
- 3 ek olívaolaj
Grillezett lepénykenyér rozmaringos camembert sajttal és gyümölcsraguval
Hozzávalók
A lepénykenyérhez
- 300 ml víz
- 7 g szárított élesztő
- 500 g liszt
- 2 ek szárított vagy friss zöldfűszer vegyesen (petrezselyem, oregánó, bazsalikom)
- 2 mk só
- 4 - 5 ek olívaolaj
A gyümölcsraguhoz
- 100 g áfonya
- 100 g málna
- 100 g feketeszeder
- 50 ml vörösbor
- 2 tk balzsamecet
- 2 csipet fahéj
A camembert-hez
- 3 db camembert sajt (120g/db)
- 1 fej lila hagyma
- 4 ág rozmaring
- őrölt bors
- 1 marék dió
- 3 ek olívaolaj
A lepénykenyérhez a meleg vízbe szórjuk az élesztőt, elkeverjük, és hagyjuk pihenni 3-4 percig. Egy tálba mérjük a lisztet, a zöldfűszereket és a sót, majd ráöntjük az élesztős vizet, belerakunk 2 ek olívaolajat, és bedagasztjuk a tésztát. Lefedjük egy konyharuhával, és 30-40 percig kelesztjük.
A raguhoz a hozzávalókat egy kis edénybe rakjuk, majd bedobjuk a jó meleg (kb. 200 fokos) grillbe, és hagyjuk rotyogni 15-20 percig.
Közben a lepénykenyér tésztáját 8 részre osztjuk, először gombócokat formázunk belőle, majd 4-5 mm vastagságú, ovális alakúra nyújtjuk őket, átkenjük olajjal mindkét oldalukat, és a grillen, oldalanként 2-3 perc alatt megsütjük.
A sajtok tetejét beirdaljuk, majd belerakjuk őket egy sütőtálba. Melléjük dobjuk a cikkekre vágott lila hagymát és a rozmaringágakat, megszórjuk borssal, a durvára vágott dióval, és meglocsoljuk olívaolajjal. Mehet ez is a grillre, és 10-12 percig sütjük.
Ha minden készen van, a lepénykenyereket a grillezett, diós sajttal és a gyümölcsraguval tálaljuk.
- Előkészítési idő: 10 perc
- Pihentetési idő: 30-40 perc
- Sütési idő: 30 perc
- Összesen: 70-80 perc
Ha tetszett ez a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Ezek is érdekelhetnek:
Grillezett camembert sajtos szendvics
Aszalt paradicsomos – chilis mozzarellás grillszendvics friss salátával