Hirdetés

Hozzávalók

3 - 4
főre
+

A lepénykenyérhez

300 ml víz
7 g szárított élesztő
500 g liszt
2 ek szárított vagy friss zöldfűszer vegyesen (petrezselyem, oregánó, bazsalikom)
2 mk só
4 - 5 ek olívaolaj

A gyümölcsraguhoz

100 g áfonya
100 g málna
100 g feketeszeder
50 ml vörösbor
2 tk balzsamecet
2 csipet fahéj

A camembert-hez

3 db camembert sajt (120g/db)
1 fej lila hagyma
4 ág rozmaring
őrölt bors
1 marék dió
3 ek olívaolaj
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Grillezett lepénykenyér rozmaringos camembert sajttal és gyümölcsraguval

Grillezésnél nemcsak húst vagy zöldségeket, hanem akár lepénykenyeret is süthettek, és higgyétek el, nagyon szuper lesz a végeredmény! ;)
Kipróbáltam, jóóó lett!
5
Hirdetés

Hozzávalók

3 - 4
főre
+

A lepénykenyérhez

300 ml víz
7 g szárított élesztő
500 g liszt
2 ek szárított vagy friss zöldfűszer vegyesen (petrezselyem, oregánó, bazsalikom)
2 mk só
4 - 5 ek olívaolaj

A gyümölcsraguhoz

100 g áfonya
100 g málna
100 g feketeszeder
50 ml vörösbor
2 tk balzsamecet
2 csipet fahéj

A camembert-hez

3 db camembert sajt (120g/db)
1 fej lila hagyma
4 ág rozmaring
őrölt bors
1 marék dió
3 ek olívaolaj
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A lepénykenyérhez a meleg vízbe szórjuk az élesztőt, elkeverjük, és hagyjuk pihenni 3-4 percig. Egy tálba mérjük a lisztet, a zöldfűszereket és a sót, majd ráöntjük az élesztős vizet, belerakunk 2 ek olívaolajat, és bedagasztjuk a tésztát. Lefedjük egy konyharuhával, és 30-40 percig kelesztjük.

A raguhoz a hozzávalókat egy kis edénybe rakjuk, majd bedobjuk a jó meleg (kb. 200 fokos) grillbe, és hagyjuk rotyogni 15-20 percig. 

Közben a lepénykenyér tésztáját 8 részre osztjuk, először gombócokat formázunk belőle, majd 4-5 mm vastagságú, ovális alakúra nyújtjuk őket, átkenjük olajjal mindkét oldalukat, és a grillen, oldalanként 2-3 perc alatt megsütjük.

A sajtok tetejét beirdaljuk, majd belerakjuk őket egy sütőtálba. Melléjük dobjuk a cikkekre vágott lila hagymát és a rozmaringágakat, megszórjuk borssal, a durvára vágott dióval, és meglocsoljuk olívaolajjal. Mehet ez is a grillre, és 10-12 percig sütjük.

Ha minden készen van, a lepénykenyereket a grillezett, diós sajttal és a gyümölcsraguval tálaljuk.

  • Előkészítési idő: 10 perc
  • Pihentetési idő: 30-40 perc
  • Sütési idő: 30 perc
  • Összesen: 70-80 perc
grillezett lepénykenyér rozmaringos sajttal és gyümölcsraguval
Grillezett lepénykenyér rozmaringos sajttal és gyümölcsraguval

Ha tetszett ez a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ezek is érdekelhetnek:

Grillezett camembert sajtos szendvics

Aszalt paradicsomos – chilis mozzarellás grillszendvics friss salátával

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?