Hirdetés

Fantasztikus répatorta kuglóf

Hozzávalók

1
klasszikus kuglófformához:

A tésztához:

375 ml olaj
200 g cukor
200 g barna cukor
6 tojás
1 vaníliarúd kikapart magjai
400 g liszt
1 tk fahéj
1 mk szegfűszeg
1 mk szerecsendió
1 csomag sütőpor
1 csipet só
450 g reszelt sárgarépa
100 g pisztácia

A krémsajtos réteghez:

100 g mascarpone
100 g natúr krémsajt
60 g porcukor

A tetejére:

150 g mascarpone
2 - 3 ek tej
2 ek porcukor
darált pisztácia
Hirdetés

Fantasztikus répatorta kuglóf

Szinte küldetésemnek tartom, hogy azon kevés emberrel, akik még nem kóstolták a répatortát, de furcsa szemekkel néznek rám, hogy mitől lehet finom, na azokkal megkóstoltassak 1-1 szelet répatortát. Ha viszont ti imádjátok, akkor ezt a kuglófot is szeretitek majd. Pisztáciadarabokkal, és mascarponekrémmel a belsejében sül! Isteni!
Hirdetés

Hozzávalók

1
klasszikus kuglófformához:

A tésztához:

375 ml olaj
200 g cukor
200 g barna cukor
6 tojás
1 vaníliarúd kikapart magjai
400 g liszt
1 tk fahéj
1 mk szegfűszeg
1 mk szerecsendió
1 csomag sütőpor
1 csipet só
450 g reszelt sárgarépa
100 g pisztácia

A krémsajtos réteghez:

100 g mascarpone
100 g natúr krémsajt
60 g porcukor

A tetejére:

150 g mascarpone
2 - 3 ek tej
2 ek porcukor
darált pisztácia

Az olajat a kétféle cukorral elkeverjük és folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tojásokat is. Mehet hozzá az összes többi hozzávaló. A masszát kiolajozott és kilisztezett formába töltjük. A krémsajtos réteghez összekeverjük a hozzávalókat és márványosan a masszába keverjük. 180 fokos sütőben kb. 50-55 percig sütjük, ha nagyon barnulna a teteje, letakarjuk egy alufóliával. Mikor megsült, kiborítjuk a formából, hagyjuk legalább langyosra hűlni. Összekeverjük a mascarponét, tejet és porcukrot, rákenjük a kuglóf tetejére és megszórjuk a pisztáciával.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások