Hirdetés

Gesztenyés fatörzs

Hozzávalók

1
fatörzshöz
+

A piskótához

6 db tojás
120 g cukor
20 ml olaj
130 g liszt
20 g holland kakaópor
1 csipet só

A krémhez

400 g mascarpone
80 g porcukor
200 g gesztenyemassza
100 g étcsoki

A díszítéshez

kakaópor
pár szem aszalt meggy vagy más bogyós gyümölcs
1 - 2 ág rozmaring
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Gesztenyés fatörzs

Az elmúlt években több fatörzsrecept is készült magazinokba vagy épp az oldalra. Viszont mindegyik újragondolt verzió volt, úgyhogy most itt van hiánypótlóként a klasszikusabb, gesztenyés változat. ;)
Kipróbáltam, jóóó lett!
7
Hirdetés

Hozzávalók

1
fatörzshöz
+

A piskótához

6 db tojás
120 g cukor
20 ml olaj
130 g liszt
20 g holland kakaópor
1 csipet só

A krémhez

400 g mascarpone
80 g porcukor
200 g gesztenyemassza
100 g étcsoki

A díszítéshez

kakaópor
pár szem aszalt meggy vagy más bogyós gyümölcs
1 - 2 ág rozmaring
Bevásárlólistához adom

A piskótához a tojásfehérjéket a cukor felével kemény habbá verjük, a sárgájákat pedig a cukor másik felével kihabosítjuk, majd hozzácsorgatjuk az olajat is. Egy tálba szitáljuk a lisztet, a kakaóport és a sót, és összekeverjük őket. A tojássárgájás részhez adagoljuk 1-2 lépésben a fehérjehabot és lisztes keveréket. 

A masszát sütőpapíros, nagy méretű (kb. 25 x 40-es) tepsibe simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 18-20 percig sütjük, majd még forrón feltekerjük. 

A krémhez a mascarponét elkezdjük kihabosítani a porcukorral, majd ha már stabilabb krémet kapunk, belekeverjük a gesztenyemasszát és az előzőleg vízgőz felett felolvasztott étcsokit. 

Mikor kihűlt a piskóta, kitekerjük, levesszük róla a sütőpapírt, megkenjük a krém kb. ⅔-ával, és feltekerjük. Levágjuk a tekercs kb. ⅔-át, és a hosszabb piskótarolád egyik oldalához illesztjük. 

Körbekenjük a maradék krémmel a „fatörzsünket”, megszórjuk kakaóporral, majd pár bogyós aszalt gyümölccsel és rozmaringágakkal díszítjük. Hűtőbe rakjuk legalább 2-3 órára, hogy szépen szeletelhető legyen.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások