Hirdetés

Gyerekkor újratöltve: szilvalekváros mézes szelet

Hozzávalók

Hozzávalók
8
töltött puszedlihez

A tésztához

160 g méz
80 g vaj
1 ek tejföl
2 db tojás
250 g liszt
200 g rétesliszt
110 g porcukor
1 csomag sütőpor (12 g-os)
1 mk őrölt fahéj
1 mk őrölt gyömbér
½ mk őrölt szerecsendió
½ mk őrölt szegfűszeg
1 csipet só

Az összeállításhoz

1 üveg szilvalekvár
150 g étcsokoládé
1 mk olaj
Hirdetés

Gyerekkor újratöltve: szilvalekváros mézes szelet

Biztos sokan ismeritek a különböző lekvárokkal töltött, puha, mézes puszedli jellegű, csokival bevont sütit. A szerkesztőségben többünknek is nagy kedvence volt, sőt még jelenleg is az. Így elkészült a házi verzió, fűszeres, sűrű szilvalekvárral töltve és elég gyorsan el is fogyott. ;)
Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók
8
töltött puszedlihez

A tésztához

160 g méz
80 g vaj
1 ek tejföl
2 db tojás
250 g liszt
200 g rétesliszt
110 g porcukor
1 csomag sütőpor (12 g-os)
1 mk őrölt fahéj
1 mk őrölt gyömbér
½ mk őrölt szerecsendió
½ mk őrölt szegfűszeg
1 csipet só

Az összeállításhoz

1 üveg szilvalekvár
150 g étcsokoládé
1 mk olaj

A tésztához a mézet és a vajat összeolvasztjuk, majd összekeverjük a többi hozzávalóval és 1-2 órára hűtőbe rakjuk, hogy könnyen formázható legyen a massza és ne tapadjon a kezünkre. Golflabdányi vagy annál picivel nagyobb golyókat formázunk belőle, ovális alakúra formázzuk és sütőpapíros tepsire rakjuk őket, legalább 3 ujjnyi távolságra egymástól.

180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-18 perc alatt megsütjük őket. Mikor kihűltek, szilvalekvárral ”összetapasztunk” 1-1 mézes sütit, majd rácsra tesszük őket. Az étcsokit vízgőz fölött felolvasztjuk, belekeverjük az olajat és egy ecsettel alaposan átkenjük a lekváros mézes puszedliket. Megvárjuk amíg megdermed a csoki és akár már azonnal is ehetjük, de ha 1 napot várunk vele, még finomabb és puhább lesz.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások