A fantasztikus desszertek támogatója a
Hozzávalók
A piskótához
- 2 db tojás
- 50 g porcukor
- 1 csipet só
- 60 g finomliszt
A lekenéshez
- 2 ek málnalekvár
A málnamousse-réteghez
- 350 g fagyasztott málna
- 100 g kristálycukor
- 6 g zselatin
- 20 ml víz
- 350 ml hideg, cukrozatlan habtejszín
- 20 szem málna
- 2 tk citromlé
- 6 szem liofilizált málna
A fantasztikus desszertek támogatója a
A fantasztikus desszertek támogatója a
Hozzávalók
A piskótához
- 2 db tojás
- 50 g porcukor
- 1 csipet só
- 60 g finomliszt
A lekenéshez
- 2 ek málnalekvár
A málnamousse-réteghez
- 350 g fagyasztott málna
- 100 g kristálycukor
- 6 g zselatin
- 20 ml víz
- 350 ml hideg, cukrozatlan habtejszín
- 20 szem málna
- 2 tk citromlé
- 6 szem liofilizált málna
A habos málnás torta piskótájához a tojásfehérjét habbá verjük. A sárgáját kihabosítjuk a cukorral és egy csipet sóval. A liszt felét a sárgájával elvegyítjük, belekeverjük a fehérje felét is. Mehet bele a liszt másik fele, végül az egészet fellazítjuk a fehérjehab másik felével. Belesimítjuk egy 22 cm-es, kapcsos, sütőpapírral alulról bélelt tortaformába, és 175 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük, majd hagyjuk kihűlni. A málnamousse-hoz a málnát és a cukrot gyorsforralóba rakjuk, és 10-15 percig főzzük (attól függően, hogy mennyi vizet enged ki a málna), hogy szörpállagú alapot kapjunk. Leszűrjük, és hagyjuk legalább langyosra hűlni.
Mikor kihűlt a piskóta, kiszedjük a formából, elmossuk a formát, lehúzzuk a piskótáról a sütőpapírt, majd visszarakjuk a piskótát a formába, és lekenjük a málnalekvárral. A mousse-hoz a zselatint elkeverjük a vízben, és hagyjuk 2-3 percet pihenni. A hideg habtejszínt elkezdjük habbá verni, majd amikor már szép stabil a tejszínhab, belekeverjük a leszűrt málnavelőt, a citromlevet, illetve a mikróban 4-6 mp alatt folyósra melegített zselatint. Alaposan elkeverjük, hogy szép homogén színt kapjunk, majd a piskótára kenjük az egészet. Elsimítjuk a tetejét, körben ráültetünk málnaszemeket, megszórjuk lereszelt liofilizált málnával, és pár órára hűtőbe rakjuk, hogy megdermedjen.
Elkészítési idő:
- Előkészítés: 15 perc
- Sütés: 15-20 perc
- Elkészítés: 20 perc
- Hűtés: 3-4 óra
Ha tetszett a habos málnás torta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!