Hirdetés
Instant

Ilyen jó répatortát még tuti nem ettél!

Hozzávalók

1
12 szeletes, 22 cm átmérőjű tortaformához
+

A tésztához

150 g vaj
200 g cukor
30 g vaníliás cukor
4 db tojás
350 g nyers reszelt sárgarépa
50 g durvára vágott dió + a díszítéshez
50 g mazsola
100 ml növényi olaj
250 g liszt
1 csapott tk szódabikarbóna
2 púpozott tk sütőpor
½ tk só
1 tk őrölt fahéj

A krémhez

150 g szobahőmérsékletű vaj
225 g porcukor
600 g mascarpone
1 ½ tk vaníliakivonat
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Ilyen jó répatortát még tuti nem ettél!

A répa nem csak köretekhez való, hiszen fantasztikus tortát is készíthetünk belőle! Ez az egyik legszuperebb recept amit idén elkészíthetsz húsvétra, utána pedig az évben még nagyon sokszor, mert annyira király!
Kipróbáltam, jóóó lett!
180
Hirdetés

Hozzávalók

1
12 szeletes, 22 cm átmérőjű tortaformához
+

A tésztához

150 g vaj
200 g cukor
30 g vaníliás cukor
4 db tojás
350 g nyers reszelt sárgarépa
50 g durvára vágott dió + a díszítéshez
50 g mazsola
100 ml növényi olaj
250 g liszt
1 csapott tk szódabikarbóna
2 púpozott tk sütőpor
½ tk só
1 tk őrölt fahéj

A krémhez

150 g szobahőmérsékletű vaj
225 g porcukor
600 g mascarpone
1 ½ tk vaníliakivonat
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral kihabosítjuk és egyenként hozzáadjuk a tojásokat. A diót durvára vágjuk, a répát megpucoljuk, lereszeljük és hozzáadjuk a mazsolával és az olajjal együtt a cukros vajas masszához, robotgéppel eldolgozzuk. Beleszitáljuk  a lisztet, a szódabikarbónát,  a sütőport, a sót, a fahéjat és jól eldolgozzuk. Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük és 180 fokon légkeveréses sütőben 40 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.

Amíg hűl a tészta, addig elkészítjük a krémet. A szobahőmérsékletű vajhoz hozzáadjuk a porcukrot, robotgéppel kihabosítjuk, majd 3 adagban hozzáadjuk a mascarponét, a vaníliát és simára keverjük. A kisült tésztát félbe vágjuk, megtöltjük a krém felével, majd a másik felével körbevonjuk. Durvára vágott dióval és fahéj rúddal díszítjük.

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások