Hozzávalók
A tésztához
- 150 g vaj
- 200 g cukor
- 30 g vaníliás cukor
- 4 db tojás
- 350 g nyers reszelt sárgarépa
- 50 g durvára vágott dió + a díszítéshez
- 50 g mazsola
- 100 ml növényi olaj
- 250 g liszt
- 1 csapott tk szódabikarbóna
- 2 púpozott tk sütőpor
- ½ tk só
- 1 tk őrölt fahéj
A krémhez
- 150 g szobahőmérsékletű vaj
- 225 g porcukor
- 600 g mascarpone
- 1 ½ tk vaníliaaroma
Hozzávalók
A tésztához
- 150 g vaj
- 200 g cukor
- 30 g vaníliás cukor
- 4 db tojás
- 350 g nyers reszelt sárgarépa
- 50 g durvára vágott dió + a díszítéshez
- 50 g mazsola
- 100 ml növényi olaj
- 250 g liszt
- 1 csapott tk szódabikarbóna
- 2 púpozott tk sütőpor
- ½ tk só
- 1 tk őrölt fahéj
A krémhez
- 150 g szobahőmérsékletű vaj
- 225 g porcukor
- 600 g mascarpone
- 1 ½ tk vaníliaaroma
A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral kihabosítjuk, és egyenként hozzáadjuk a tojásokat. A diót durvára vágjuk, a répát megpucoljuk, lereszeljük és hozzáadjuk a mazsolával és az olajjal együtt a cukros-vajas masszához, robotgéppel eldolgozzuk. Beleszitáljuk a lisztet, a szódabikarbónát, a sütőport, a sót, a fahéjat és jól eldolgozzuk. Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és 180 fokon légkeveréses sütőben 40 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.
Amíg hűl a tészta, addig elkészítjük a krémet. A szobahőmérsékletű vajhoz hozzáadjuk a porcukrot, ha kevésbé édesen szeretitek, megfelezhetitek a cukor mennyiségét. Robotgéppel kihabosítjuk, majd 3 adagban hozzáadjuk a mascarponét, a vaníliát és simára keverjük. A kisült tésztát félbe vágjuk, megtöltjük a krém felével, majd a másik felével körbevonjuk. Durvára vágott dióval és fahéj rúddal díszítjük.
Ha tetszett a könnyű répatorta receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!