Hozzávalók
- 110 g rizs
- 50 ml víz
- 250 ml tej
- 200 ml habtejszín
- 2 csomag vaníliás cukor (10 g-os kiszerelés)
- 2 ek cukor
- 1 db citrom héja
- 20 g vaj
- 250 g friss eper
- néhány mentalevél
Hozzávalók
- 110 g rizs
- 50 ml víz
- 250 ml tej
- 200 ml habtejszín
- 2 csomag vaníliás cukor (10 g-os kiszerelés)
- 2 ek cukor
- 1 db citrom héja
- 20 g vaj
- 250 g friss eper
- néhány mentalevél
Az epres tejberizs egy egészen gyors reggeli, vagy délutáni nasi. A rizst átmossuk, és a vízzel felrakjuk főzni. Mikor magába szívta a vizet, hozzáöntjük a tej és a tejszín felét, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, valamint a cukrot. Folyamatosan kevergetve, közepes lángon tovább főzzük, majd ha ismét magába szívta a folyadékot, felöntjük a maradék tejjel és tejszínnel, végül belereszeljük a citrom héját is.
Ha már puha a rizs, elzárjuk alatta a lángot, és belekeverjük a vajat. Az eperből néhány szemet félreteszünk a tálaláshoz, a többit botmixer segítségével pürésítjük, és belekeverjük a kész tejberizsbe. Tálakba szedjük, a tetejét friss eperrel és mentával díszítjük.
- Elkészítési idő: 20 perc
Ha tetszett a tejberizs receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!