Hozzávalók
- 4 db kevésbé érett banán
- 30 g vaj
- 2 ek barna cukor
A vaníliás krémhez
- 250 g hideg mascarpone
- 100 ml hideg habtejszín
- 2 tk porcukor
- 1 tk vaníliakivonat
A tálaláshoz
- 50 g pirított törökmogyoró
Hozzávalók
- 4 db kevésbé érett banán
- 30 g vaj
- 2 ek barna cukor
A vaníliás krémhez
- 250 g hideg mascarpone
- 100 ml hideg habtejszín
- 2 tk porcukor
- 1 tk vaníliakivonat
A tálaláshoz
- 50 g pirított törökmogyoró
A vaníliás krém hozzávalóit összekeverjük, és kihabosítjuk, majd hűtőbe tesszük felhasználásig.
A törökmogyorót megpirítjuk egy közepes lángon hevített serpenyőben, majd félretesszük.
Közben a banánokat hosszában elfelezzük, ezután félbevágjuk. A mogyoróhoz használt serpenyőben, erős lángon megolvasztjuk a cukrot a vajjal, és belerakjuk a banánszeleteket. Oldalanként 2-3 percig pirítjuk, amíg aranybarna nem lesz.
A forró sült banánt a krémmel és a pirított mogyoróval tálaljuk.
Ha tetszett a karamellizált banán vaníliás mascarponekrémmel recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!