Hozzávalók
A tésztához
- 260 g liszt
- 1 tk kakaópor
- 60 g puha vaj
- 1 db tojás
- 60 ml marsala bor
- 2 ek porcukor
- 1 csipet só
- bő olaj a sütéshez
- fél db tojás a kenéshez
A krémhez
- 500 g ricotta
- 120 g porcukor
- 80 g étcsoki
- 100 g tisztított pisztácia
Hozzávalók
A tésztához
- 260 g liszt
- 1 tk kakaópor
- 60 g puha vaj
- 1 db tojás
- 60 ml marsala bor
- 2 ek porcukor
- 1 csipet só
- bő olaj a sütéshez
- fél db tojás a kenéshez
A krémhez
- 500 g ricotta
- 120 g porcukor
- 80 g étcsoki
- 100 g tisztított pisztácia
A cannoli tésztájához a hozzávalókat alaposan összegyúrjuk, majd fóliába csomagoljuk, és hűtőbe rakjuk 30 percre. A pihentetés után kettévágjuk, az egyik felét becsomagoljuk, a másikat kicsit kinyújtjuk, majd tésztanyújtón 1,5-2 mm vastagra nyújtjuk. Az első fokozat után érdemes 1-2 alkalommal áthajtogatni a tésztát, és újra áttolni az 1-es fokozaton, így még szebb textúrájú, könnyebben nyújtható lesz.
A kinyújtott tésztalapok széleit egyenesre vágjuk, majd 10-12 db négyzetet vágunk belőle. Átlósan fordítjuk őket, az egyik sarkukat lekenjük kevés tojással és rátekerjük kis fémhengerekre (pl. sajtos roló henger). Bő, 160 fokos olajba dobjuk őket, és pár perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha ropogós, aranybarna és szép hólyagos a felszíne, majd még mikor langyos, lehúzzuk a hengerről őket.
A krémhez a ricottát egy tálba rakjuk, hozzáadjuk a porcukrot. Apróra vágjuk az étcsokit, ezt is a krémbe keverjük, majd habzsákba kenjük, és betöltjük a kihűlt tésztákba. A pisztáciát durvára vágjuk, és megszórjuk vele a sütik mindkét végét.
További olasz sütireceptekért csapjatok le a nyári magazinra ITT!
Ha tetszett a klasszikus cannoli receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!