Hozzávalók
- 400 g finomliszt
- 300 g vaj
- 150 g darált dió
- 70 g porcukor
- 30 g vaníliás cukor
A hempergetéshez
- porcukor
Hozzávalók
- 400 g finomliszt
- 300 g vaj
- 150 g darált dió
- 70 g porcukor
- 30 g vaníliás cukor
A hempergetéshez
- porcukor
A klasszikus vaníliás kifli elkészítéséhez a lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, és összegyúrjuk a tésztát. Kétfelé osztjuk, mindkettőt frissentartó fóliába csomagoljuk (egyszerre eggyel fogunk dolgozni, addig a másik fele pihen a hidegben), és hűtőbe dobjuk 30 percre.
Az egyik csomagot kivesszük a hűtőből, lisztezett felületen hosszú, vékony rudakat sodrunk belőle, majd kb. 5 cm-es darabokra vágjuk, kifli alakúra hajtjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk őket. 175 fokra előmelegített sütőben 12-14 perc alatt megsütjük a kifliket. Ugyanígy járunk el a másik adag tésztával is, majd ha kihűltek a kiflik, porcukorba hempergetjük őket.
- Elkészítési idő: 1,5 óra
Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!