Hozzávalók
- 1 kg alma megpucolva, felkockázva
- 500 ml vörösbor
- 300 ml narancslé
- 1 db citrom leve és héja
- 2 db narancs héja
- 3 rúd fahéj
- 1 tk szegfűszeg
- 2 szem csillagánizs
- 2 cm-es friss gyömbér lereszelve
- ½ db szerecsendió lereszelve
- 500 g cukor
A sűrítéshez
- 1 ek cukor
- 3 púpozott ek pektin (por)
- 150 ml víz
A bevonáshoz
- 300 g olvasztott étcsoki
Hozzávalók
- 1 kg alma megpucolva, felkockázva
- 500 ml vörösbor
- 300 ml narancslé
- 1 db citrom leve és héja
- 2 db narancs héja
- 3 rúd fahéj
- 1 tk szegfűszeg
- 2 szem csillagánizs
- 2 cm-es friss gyömbér lereszelve
- ½ db szerecsendió lereszelve
- 500 g cukor
A sűrítéshez
- 1 ek cukor
- 3 púpozott ek pektin (por)
- 150 ml víz
A bevonáshoz
- 300 g olvasztott étcsoki
A zselés szaloncukor elkészítéséhez a sűrítőanyag kivételével az összes hozzávalót belerakjuk egy nagy lábasba. Felforraljuk, majd alacsony lángon az egészet addig főzzük, amíg az alma szinte teljesen szét nem fő. Ha megfőtt, az egészet átpasszírozzuk egy szitán, és visszaöntjük a lábasba.
Felforraljuk, és amikor már rotyog, egy másik tálban kikeverjük a cukrot és a pektint a vízzel. Hozzáadunk kb. 1 merőkanálnyit az almás folyadékból, gyorsan elkeverjük, és beleborítjuk a lábasba. Nem kell megijedni, ha becsomósodik. Ha felrottyant az egész, elzárjuk, és egy botmixerrel leturmixoljuk.
Egy kb. 20 x 25 cm nagyságú tepsit kibélelünk fóliával, picit kiolajozzuk, és beleöntjük a keveréket. Szintén egy kiolajozott fóliával letakarjuk, és hűtőben vagy fagyasztóban addig hűtjük, amíg az egész össze nem áll.
Ekkor szaloncukor nagyságú darabokra vágjuk, majd olvasztott csokiba forgatjuk, és egy rácsra tesszük. Az egészet berakjuk a hűtőbe kb. fél órára, hogy megdermedjen.
Tipp: ha gumicukrot szeretnétek belőle, akkor olvasztott csoki helyett forgassátok kristálycukorba!
Ha tetszett a forralt bor ízű zselés szaloncukor receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!