Hozzávalók
A brownie-hoz
- 200 g étcsoki
- 200 g vaj
- 200 g cukor
- 1 nagy csipet só
- 4 db tojás
- 120 g liszt
- 60 g holland kakaópor
A kókuszos krémhez
- 250 g natúr krémsajt
- 1 tk vaníliaaroma
- 150 g kókuszreszelék
- 3 ek porcukor
A tetejére
- 200 ml habtejszín
- 200 g étcsoki
Hozzávalók
A brownie-hoz
- 200 g étcsoki
- 200 g vaj
- 200 g cukor
- 1 nagy csipet só
- 4 db tojás
- 120 g liszt
- 60 g holland kakaópor
A kókuszos krémhez
- 250 g natúr krémsajt
- 1 tk vaníliaaroma
- 150 g kókuszreszelék
- 3 ek porcukor
A tetejére
- 200 ml habtejszín
- 200 g étcsoki
A kókuszos brownie elkészítéséhez a csokit és a vajat vízgőz felett felolvasztjuk, vigyázva, hogy ne forrósodjon túl. Belekeverjük a cukrot és a sót, majd egyesével a tojásokat. Hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport, és alaposan elkeverjük. Sütőpapírral bélelt, kb. 20×15 cm-es tepsibe öntjük, elsimítjuk, majd 180 fokos, előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük, kivesszük, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Amíg a brownie sül, elkészítjük a kókuszos krémet. Ehhez a krémsajtot robotgépben kicsit kihabosítjuk, belekeverjük a többi hozzávalót, majd rákenjük a kihűlt brownie-ra, és hűtőbe rakjuk, amíg elkészül a csokis réteg.
A tetejére a tejszínt óvatosan felmelegítjük egy gyorsforralóban, figyelve rá, hogy fel ne forrjon, majd leöntjük vele az apróra tört csokit, simára keverjük, és rákenjük a krémsajtos rétegre. Hűtőbe tesszük 1 órára, majd felvágás előtt kb. 20 percig hagyjuk szobahőmérsékleten állni.
- Előkészítés: 15 perc
- Sütés: 30 perc
- Összeállítás: 20 perc
- Hűtés: min. 2 óra
Ha tetszett a kókuszos brownie receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!