Hozzávalók
- 100 g búzadara
- 300 g joghurt
- 2 db tojás
- 100 g vaj
- 1 tk fahéj
- 20 ml rum
- 60 g cukor
- 20 g vaníliás cukor
- 1 db narancs
- 100 g liszt
- 15 g sütőpor
- 2 db körte
- 1 csokor bazsalikom
- fahéjas cukor a tetejére
Hozzávalók
- 100 g búzadara
- 300 g joghurt
- 2 db tojás
- 100 g vaj
- 1 tk fahéj
- 20 ml rum
- 60 g cukor
- 20 g vaníliás cukor
- 1 db narancs
- 100 g liszt
- 15 g sütőpor
- 2 db körte
- 1 csokor bazsalikom
- fahéjas cukor a tetejére
A körtés süti elkészítésénél először a búzadarát összekeverjük a joghurttal, majd 45 percig állni hagyjuk.
Ezután beleütjük a két tojást, beletesszük az olvasztott vajat, a fahéjat, a rumot, a cukrot és a vaníliás cukrot, belereszeljük a narancs héját, valamint belefacsarunk a levéből 20 g-ot, és alaposan összekeverjük. A lisztet összeforgatjuk a sütőporral, majd alaposan a masszába dolgozzuk.
A körtét megtisztítjuk, felkockázzuk, a bazsalikomot felaprítjuk, és mindkettőt a masszába keverjük, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 170 fokos, előmelegített sütőben 45-50 percig sütjük. Az utolsó 10 percnél kivesszük, megszórjuk fahéjjal elkevert cukorral, és így toljuk vissza az utolsó 10 percre. Szeletelés előtt hagyjuk szoba-hőmérsékletűre hűlni.
Előkészítési idő: 30 perc
Elkészítési idő: 50 perc
Összesen: 80 perc
Ha tetszett a körtés süti receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!