Hirdetés

A legdögösebb málnahabos torta

Hozzávalók

Hozzávalók
1
18 cm átmérőjű tortához

A piskótához:

230 g vaj
350 g cukor
2 tk vaníliás cukor
4 tojássárgája
250 ml tej
320 g finomliszt
100 g mandulaliszt
1 csomag sütőpor
1 csipet só
6 tojásfehérje

A krémhez

2 nagy marék málna (fagyasztott is szuper)
80 g cukor
1 ek vaníliás cukor
1 tk zselatinpor
100 g vaj
500 g mascarpone

A habcsókos borításhoz:

100 g cukor
60 ml víz
3 tojásfehérje
Hirdetés

A legdögösebb málnahabos torta

Vannak azok az alkalmak, amikor indokolt valami nagyon szexi tortát rittyenteni. Na, most rólunk azt kell tudni, hogy bármikor szívesen készítjük és faljuk be a legextrább tortát is akár, a lényeg, hogy ne csak szép legyen, hanem finom is. Ez a málnahabos torta pedig olyan finom lett, hogy majdnem elsírtuk magunkat örömünkben.
Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók
1
18 cm átmérőjű tortához

A piskótához:

230 g vaj
350 g cukor
2 tk vaníliás cukor
4 tojássárgája
250 ml tej
320 g finomliszt
100 g mandulaliszt
1 csomag sütőpor
1 csipet só
6 tojásfehérje

A krémhez

2 nagy marék málna (fagyasztott is szuper)
80 g cukor
1 ek vaníliás cukor
1 tk zselatinpor
100 g vaj
500 g mascarpone

A habcsókos borításhoz:

100 g cukor
60 ml víz
3 tojásfehérje

Fotó: Szilágyi Nóri

A vajat, a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, végül belekeverjük a tejet. A tojásfehérjét habbá verjük, a kétféle lisztet pedig elkeverjük a sütőporral és a sóval. A tejes masszához adagoljuk 2 lépésben a lisztes keveréket és közben óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjehabot is. A masszát szétosztjuk 3 db 18 cm átmérőjű kapcsos tortaformába (ha nincs 3 formánk, akár 2 nagyobb 24 cm-esen is megsüthető, vagy egy nagyobb formában, több ideig sütve, kihűlés után 3 részbe vágva). 180 fokos sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük a piskótákat. Amíg sülnek, elkészítjük a krémet.

Fotó: Szilágyi Nóri

Egy kisebb edénybe rakjuk a málnát és a cukrot és kevergetve kb. 10-15 percig főzzük amíg a málna kicsit besűrűsödik, ekkor hozzákeverjük a zselatint is és megvárjuk amíg kihűl a “málnalekvár”. Mikor kihűlt, robotgéppel habosra keverjük a málnalekvárt a vajjal, addig keverjük amíg homogén állagú, szép rózsaszín lesz a krém, végül belekeverjük a mascarponét is és hűtőbe rakjuk. Mikor a piskóták kihűltek levágjuk a tetejüket, hogy sima, nem pedig “púpos” piskótákat kapjunk és vastagon rétegezzük a málnakrémmel őket. Egy réteg piskóta, krém, piskóta, krém, piskóta. A habcsókkrémhez a cukrot a vízzel együtt egy kis edénye rakjuk és addig melegítjük /forraljuk amíg szirupossá nem válik (kb. 4 perc). Közben a tojásfehérjét elkezdjük habbá verni, majd amikor már szép fehér habot kapunk, lassan, vékony sugárban hozzácsurgatjuk a cukorszirupot és addig verjük magasabb fokozaton amíg kihűl a habcsókkrém.

Fotó: Szilágyi Nóri

Ezt a krémet kenjük (vagy nyomózsákból nyomjuk) a torta szélére és a tetejére tetszőleges mennyiségben és mintával. Ha szeretnénk egy szakácsfáklyával kicsit megkaramellizálhatjuk a tortán a habcsókkrémet.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások