A fantasztikus desszertek támogatója a
Hozzávalók
A piskótához:
- 230 g vaj
- 350 g cukor
- 2 tk vaníliás cukor
- 4 db tojássárgája
- 250 ml tej
- 320 g finomliszt
- 100 g mandulaliszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
- 6 db tojásfehérje
A krémhez
- 2 nagy marék málna (fagyasztott is szuper)
- 80 g cukor
- 1 ek vaníliás cukor
- 1 tk zselatinpor
- 100 g vaj
- 500 g mascarpone
A habcsókos borításhoz:
- 100 g cukor
- 60 ml víz
- 3 db tojásfehérje
A fantasztikus desszertek támogatója a
A fantasztikus desszertek támogatója a
Hozzávalók
A piskótához:
- 230 g vaj
- 350 g cukor
- 2 tk vaníliás cukor
- 4 db tojássárgája
- 250 ml tej
- 320 g finomliszt
- 100 g mandulaliszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
- 6 db tojásfehérje
A krémhez
- 2 nagy marék málna (fagyasztott is szuper)
- 80 g cukor
- 1 ek vaníliás cukor
- 1 tk zselatinpor
- 100 g vaj
- 500 g mascarpone
A habcsókos borításhoz:
- 100 g cukor
- 60 ml víz
- 3 db tojásfehérje
A vajat, a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, végül belekeverjük a tejet. A tojásfehérjét habbá verjük, a kétféle lisztet pedig elkeverjük a sütőporral és a sóval. A tejes masszához adagoljuk 2 lépésben a lisztes keveréket és közben óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjehabot is. A masszát szétosztjuk 3 db 18 cm átmérőjű kapcsos tortaformába (ha nincs 3 formánk, akár 2 nagyobb 24 cm-esen is megsüthető, vagy egy nagyobb formában, több ideig sütve, kihűlés után 3 részbe vágva). 180 fokos sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük a piskótákat. Amíg sülnek, elkészítjük a krémet.
Egy kisebb edénybe rakjuk a málnát és a cukrot és kevergetve kb. 10-15 percig főzzük amíg a málna kicsit besűrűsödik, ekkor hozzákeverjük a zselatint is és megvárjuk amíg kihűl a “málnalekvár”. Mikor kihűlt, robotgéppel habosra keverjük a málnalekvárt a vajjal, addig keverjük amíg homogén állagú, szép rózsaszín lesz a krém, végül belekeverjük a mascarponét is és hűtőbe rakjuk. Mikor a piskóták kihűltek levágjuk a tetejüket, hogy sima, nem pedig “púpos” piskótákat kapjunk és vastagon rétegezzük a málnakrémmel őket. Egy réteg piskóta, krém, piskóta, krém, piskóta. A habcsókkrémhez a cukrot a vízzel együtt egy kis edénye rakjuk és addig melegítjük /forraljuk amíg szirupossá nem válik (kb. 4 perc). Közben a tojásfehérjét elkezdjük habbá verni, majd amikor már szép fehér habot kapunk, lassan, vékony sugárban hozzácsurgatjuk a cukorszirupot és addig verjük magasabb fokozaton amíg kihűl a habcsókkrém.