Hirdetés

Hozzávalók

1
db 18 cm-es tortához
+

A piskótához:

340 g cukor
230 g szobahőmérsékletű vaj
1 ek vaníliás cukor
4 db tojássárgája
250 ml tej
320 g finomliszt
100 g mandulaliszt
1 csomag sütőpor
1 csipet só
6 db tojásfehérje

A piskótarétegek közé:

3 púpozott ek meggylekvár

A krémhez:

250 g szobahőmérsékletű vaj
500 g mascarpone
4 ek porcukor
1 - 2 ek meggylekvár
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

A legkrémesebb meggyes márványtorta

Az emeletes torták mindig nagyon dögösek, akkor pedig pláne jól járunk, ha még ízben is rendben vannak. Most Nóri egy meggylekváros, krémsajtos bombafinom változatot dobott össze, amit nektek is megéri kipróbálni!
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hirdetés

Hozzávalók

1
db 18 cm-es tortához
+

A piskótához:

340 g cukor
230 g szobahőmérsékletű vaj
1 ek vaníliás cukor
4 db tojássárgája
250 ml tej
320 g finomliszt
100 g mandulaliszt
1 csomag sütőpor
1 csipet só
6 db tojásfehérje

A piskótarétegek közé:

3 púpozott ek meggylekvár

A krémhez:

250 g szobahőmérsékletű vaj
500 g mascarpone
4 ek porcukor
1 - 2 ek meggylekvár
Bevásárlólistához adom

A piskótához a cukrot habosra keverjük a vajjal, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, tojássárgájákat, tejet és alaposan összekeverjük. A lisztet elkeverjük a sóval, sütőporral és mandulaliszttel. A tojásfehérjéket habbá verjük és a 2-3 lépésben, a lisztes keverékkel együtt, óvatosan a tésztához forgatjuk. 3 db 18 cm átmérőjű formába (használhatunk 2 db 24-cm-es formát is) osztjuk a masszát és 180 fokos sütőben kb.

35 perc alatt, tűpróbáig sütjük a tésztát. A kihűlt piskótákat kivesszük a formákból és kettévágjuk őket. Mindhárom piskóta vágott felületét megkenjük 1-1 nagy evőkanál meggylekvárral és újra összeborítjuk őket. A krémhez a vajat habosra keverjük a porcukorral, majd belekeverjük a mascarponét. Megkenünk vele 1 piskótalapot, erre jön a másik, megint krém, majd újra piskóta. A maradék krémmel bekenjük a torta szélét és tetejét és a meggylekvárral kicsit márványosra mintázzuk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások