Hozzávalók
A gubához
- 6 db szikkadt tejeskifli
- 100 g kristálycukor
- 2 csomag vaníliás cukor (12 g-os kiszerelés)
- 7 db tojássárgája
- 1 db citrom reszelt héja
- 450 ml tej
- 300 ml tejszín
- 300 ml krémlikőr
- 200 g darált mandula
- 1 marék szeletelt mandula a szóráshoz
A tetejére
- 3 db tojásfehérje
- 160 g cukor
Hozzávalók
A gubához
- 6 db szikkadt tejeskifli
- 100 g kristálycukor
- 2 csomag vaníliás cukor (12 g-os kiszerelés)
- 7 db tojássárgája
- 1 db citrom reszelt héja
- 450 ml tej
- 300 ml tejszín
- 300 ml krémlikőr
- 200 g darált mandula
- 1 marék szeletelt mandula a szóráshoz
A tetejére
- 3 db tojásfehérje
- 160 g cukor
A mandulás guba elkészítéséhez a kifliket 1-1,5 cm-es karikákra vágjuk. A cukrot és a vaníliás cukrot kihabosítjuk a tojásokkal, majd mehet bele a citromhéj, a tej, a tejszín, a krémlikőr, a darált mandula, és jöhet egy alapos keverés.
A kiflidarabokat beledobjuk a tálba, és összeforgatjuk a guba alapját. Egy sütőtálba öntjük a „masszát”, és 180 fokra előmelegített sütőbe rakjuk kb. 20-25 percre.
A sütés vége felé a tojásfehérjéket egy tálba ütjük, és elkezdjük felverni őket. Mikor elkezd kifehéredni és stabilabb habbá válni a fehérje, akkor beleöntjük a cukrot, és tovább verjük, hogy sűrű, habcsókállagú habot kapjunk.
Ezt a süti tetejére kanalazzuk, majd visszatoljuk 190 fokra felvett sütőbe 8-10 percre a sütit, ezután pedig már tálalhatjuk is.
- Elkészítési idő: 40-45 perc
Ha tetszett a mandulás guba besütve receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
Ha szereted a mandulás recepteket, ezek is tetszeni fognak:
Almás-túrós máglyarakás mandulával