A fantasztikus desszertek támogatója a
Hozzávalók
- 300 ml víz
- 100 g vaj
- 2 tk porcukor
- 1 csipet só
- 200 g liszt
- 3 db tojás
- olaj a sütéshez
A beleforgatáshoz
- 2 ek porcukor
- 1 tk fahéj
- 2 ek kakaópor
A fantasztikus desszertek támogatója a
A fantasztikus desszertek támogatója a
Hozzávalók
- 300 ml víz
- 100 g vaj
- 2 tk porcukor
- 1 csipet só
- 200 g liszt
- 3 db tojás
- olaj a sütéshez
A beleforgatáshoz
- 2 ek porcukor
- 1 tk fahéj
- 2 ek kakaópor
Az ördögpirula nevű fánkhoz először egy égetett tésztát készítünk: a vizet felforraljuk, belerakjuk a vajat, a cukrot, a sót, majd a lisztet, és addig keverjük, amíg a tészta el nem válik az edény falától. Ezután belerakjuk egy edénybe, majd egy habverővel elkezdjük keverni. 1-2 perc múlva, amikor már elkezdett kigőzölögni, egyesével beleütjük a tojásokat, és alaposan elkeverjük.
Az olajat 170-180 fokra melegítjük, és egy evőkanállal beleszaggatjuk a tésztát. Oldalanként 3 percig sütjük, majd egy papírtörlőn lecsepegtetjük. A porcukrot, a fahéjat és a kakaóport összekeverjük, és ebbe forgatjuk a fánkokat.
Elkészítési idő: 40 perc
Ha tetszett az ördögpirula receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több fánk:
Király olasz előételek 3.: Coccoli – sós minifánk kolbászchipses ricottával
Diétás túrófánk házi eperlekvárral
Juharszirupos-baconös és csokis-mandulás fánk – Amerika legkirályabb édességei
A világ legaddiktívabb fehércsokis fánkja
Itt van a tökéletes farsangi fánk!