Hirdetés

Pezsgős-aszalt áfonyás kuglóf

Hozzávalók

1
klasszikus kuglófformához
+

A tésztához

Hozzávaló kipipálva
170 g vaj
Hozzávaló kipipálva
150 g cukor
Hozzávaló kipipálva
1 db tojássárgája
Hozzávaló kipipálva
230 ml pezsgő
Hozzávaló kipipálva
230 g liszt
Hozzávaló kipipálva
25 g étkezési keményítő
Hozzávaló kipipálva
12 g sütőpor
Hozzávaló kipipálva
1 csipet só
Hozzávaló kipipálva
3 db tojásfehérje
Hozzávaló kipipálva
2 marék aszalt vörös áfonya

A forma kikenéséhez

Hozzávaló kipipálva
vaj
Hozzávaló kipipálva
liszt

Az öntethez

Hozzávaló kipipálva
200 g fehér csoki
Hozzávaló kipipálva
80 ml tejszín

A tetejére

Hozzávaló kipipálva
pár szem pisztácia
Hozzávaló kipipálva
pár szem vörös áfonya
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Pezsgős-aszalt áfonyás kuglóf

A kuglófot szerintem mindenki szereti. Dekoratív, egyszerű elkészíteni és finom is, úgyhogy most itt egy újabb szuper recept!
Kipróbáltam, jóóó lett!
3
Hirdetés

Hozzávalók

1
klasszikus kuglófformához
+

A tésztához

Hozzávaló kipipálva
170 g vaj
Hozzávaló kipipálva
150 g cukor
Hozzávaló kipipálva
1 db tojássárgája
Hozzávaló kipipálva
230 ml pezsgő
Hozzávaló kipipálva
230 g liszt
Hozzávaló kipipálva
25 g étkezési keményítő
Hozzávaló kipipálva
12 g sütőpor
Hozzávaló kipipálva
1 csipet só
Hozzávaló kipipálva
3 db tojásfehérje
Hozzávaló kipipálva
2 marék aszalt vörös áfonya

A forma kikenéséhez

Hozzávaló kipipálva
vaj
Hozzávaló kipipálva
liszt

Az öntethez

Hozzávaló kipipálva
200 g fehér csoki
Hozzávaló kipipálva
80 ml tejszín

A tetejére

Hozzávaló kipipálva
pár szem pisztácia
Hozzávaló kipipálva
pár szem vörös áfonya
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

Az aszalt áfonyás kuglóf tésztájához a vajat egy edényben megkaramellizáljuk, majd hagyjuk kihűlni. Ami fontos, hogy ne hagyjuk megégni, épp csak szép, aranybarna színt kapjon. Mikor kihűlt, habosra keverjük a cukorral, majd mehet bele a tojássárgája és a pezsgő is.

A lisztet elkeverjük a keményítővel, a sütőporral és a sóval, a tojásfehérjéket pedig habbá verjük. A pezsgős masszához keverjük a lisztes mixet és a 2 marék vörös áfonyát, majd fellazítjuk a fehérjehabbal. 

Egy kuglófformát vékonyan kikenünk vajjal vagy olajjal, megszórjuk liszttel, a felesleget pedig kiütögetjük belőle. A formába simítjuk a tésztát, és 175 fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk a formában langyosra hűlni, majd egy rácsra borítjuk, és teljesen kihűtjük. 

Az öntethez a fehér csokit kockákra tördeljük, a tejszínt jól felmelegítjük, és a csokira öntjük. Mikor felolvadt a csoki, homogénre keverjük az öntetet, és leöntjük vele a kuglófot. Ha túl meleg, folyós lenne, akkor rakjuk hűtőbe a kuglófot, a lefolyt öntetet pedig szedjük össze, és a lehűlt kuglófot öntsük le vele még egyszer. Pár szem vörös áfonyával és durvára vágott pisztáciával díszítjük.

  • Előkészítési idő: 15 perc
  • Sütési idő: 40-45 perc
  • Pihentetés és díszítés: 120 perc
  • Összesen: 175-180 perc
Pezsgős-aszalt áfonyás kuglóf
Pezsgős-aszalt áfonyás kuglóf

Ha tetszett a pezsgős-aszalt áfonyás kuglóf receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Még több ünnepi kuglóf:

Narancsos-fehércsokis kuglóf

Mogyorós-karamellás-csokis kuglóf

Kókuszos kuglóf

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?