Hozzávalók
- 170 g szoba-hőmérsékletű vaj
- 190 g fehér csoki
- 200 g világos barna cukor
- 150 g kristálycukor
- 2 db tojás
- 1 tk vaníliaaroma
- 230 g finomliszt
- 20 g étkezési keményítő
- 1 tk sütőpor
- 1 csipet só
- 1 marék ribizli
Hozzávalók
- 170 g szoba-hőmérsékletű vaj
- 190 g fehér csoki
- 200 g világos barna cukor
- 150 g kristálycukor
- 2 db tojás
- 1 tk vaníliaaroma
- 230 g finomliszt
- 20 g étkezési keményítő
- 1 tk sütőpor
- 1 csipet só
- 1 marék ribizli
A ribizlis blondie elkészítéséhez a vajat és a fehér csokit egy nagy tálba rakjuk, és vízgőz felett összeolvasztjuk, majd belekeverjük a kétféle cukrot, a tojásokat és a vaníliaaromát. A lisztet, a keményítőt, a sütőport és a sót egy tálban összekeverjük, majd a fehér csokis masszához keverjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a masszát, megszórjuk ribizliszemekkel, és 170 fokos sütőben 30-40 perc alatt megsütjük. Még melegen szórhatunk rá kevés fehér csokit díszítés gyanánt, és megvárjuk amíg teljesen kihűl, csak azután szeleteljük.
Elkészítési idő: 50 perc
Ha tetszett a ribizlis blondie receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
Minden sütit imádunk, mert édesség nélkül nem élet az élet! A desszertgyomorba minden belefér, akkor is, ha előtte végigettetek egy 3 fogásos menüt. Jöjjön néhány csodálatos finomság:
Lávasüti sós karamellás fagyival