A legjobb kalácsok támogatója a
Hozzávalók
- 175 g szoba-hőmérsékletű vaj
- 190 g cukor
- 1 csomag vaníliás cukor (12 g)
- 3 db tojás
- 175 ml tej
- 240 g liszt
- 10 g sütőpor
- 1 csipet só
A kávés részhez
- 20 ml tej
- 2 ek instant kávé
- 1 ek kakaópor
A legjobb kalácsok támogatója a
A legjobb kalácsok támogatója a
Hozzávalók
- 175 g szoba-hőmérsékletű vaj
- 190 g cukor
- 1 csomag vaníliás cukor (12 g)
- 3 db tojás
- 175 ml tej
- 240 g liszt
- 10 g sütőpor
- 1 csipet só
A kávés részhez
- 20 ml tej
- 2 ek instant kávé
- 1 ek kakaópor
A tiramisu kalács egy viszonylag gyorsan elkészíthető pékáru, amihez először a vajat habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a tojásokat és a tejet is. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a sóval, majd a tojásos-tejes keverékhez adagoljuk. A tészta felét átrakjuk egy másik tálba, beleöntjük a 20 ml tejet, valamint belekeverjük az instant kávét és a kakaóport. Egy sütőpapírral bélelt kenyérsütő formában felváltva egymásra simítjuk a kétféle tésztát, és egy villával lazán felkeverjük, hogy márványos legyen. 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 45 perc alatt készre sütjük.
- Elkészítési idő:
- Előkészítés: 15 perc
- Sütés: 45 perc
- Összesen: 1 óra
Hozzávalók egy kis méretű kenyérsütő formához:
Ha tetszett a kalács receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!