Hozzávalók
A piskótához
- 4 db tojás
- 1 csipet só
- 250 g cukor
- 120 ml olaj
- 300 g liszt
- 1 mk fahéj
- 1 tk sütőpor
A szilvaraguhoz
- 500 g friss szilva
- 1 tk fahéj
- 1 ek friss citromlé
- 3 ek porcukor
- 100 ml víz
- 1 ek keményítő + 2 ek víz
A tálaláshoz
- porcukor ízlés szerint
Szilvás piskóta
Hozzávalók
A piskótához
- 4 db tojás
- 1 csipet só
- 250 g cukor
- 120 ml olaj
- 300 g liszt
- 1 mk fahéj
- 1 tk sütőpor
A szilvaraguhoz
- 500 g friss szilva
- 1 tk fahéj
- 1 ek friss citromlé
- 3 ek porcukor
- 100 ml víz
- 1 ek keményítő + 2 ek víz
A tálaláshoz
- porcukor ízlés szerint
A szilvás piskóta elkészítését azzal kezdjük, hogy a tojásokat különválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval, a sárgáját fehéredésig habosítjuk a cukorral. Ekkor a sárgájához csorgatjuk az olajat, majd mehet bele a liszt, a fahéj és a sütőpor. Egy spatulával beleforgatjuk a habot is, és sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. 170 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük, de mindenképp tűpróbával ellenőrizzük. Ha nem tapad már a piskóta, akkor kivehetjük. Félretesszük lehűlni.
A szilvaraguhoz a kimagozott, elfelezett szilvát összekeverjük a fahéjjal, a citromlével, a cukorral és a vízzel, majd 7-8 percig rotyogtatjuk egy lábasban. A keményítőt kikeverjük a vízzel, és hozzáadjuk a raguhoz. Ha besűrűsödött, elzárjuk, és hagyjuk kihűlni. Rákenjük a megsült piskótára, nagyobb szeleteket vágunk belőle, és ha szeretjük, porcukorral is megszórhatjuk a tetejét.
- Előkészítési idő: 10 perc
- Sütés: 30 perc
- Főzés: 10 perc
- Összesen: 50 perc
Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!