Hirdetés

Hozzávalók

1
db 22 cm-es tortaformához
+

Hozzávalók a tésztához

3 db tojásfehérje
2 db tojássárgája
90 g cukor
85 ml olaj
100 g liszt
1 csipet só
1 tk sütőpor
70 g darált, pörkölt mogyoró

A krémhez

100 ml tejszín
7 g zselatin
500 g mascarpone
150 g porcukor
1 db citrom héja
½ db rúd vanília kikapart magjai
250 g túró

A torta tetejére

2 - 3 ek mascarpone
2 ek porcukor
pár csepp citromlé

A piskótára és a torta tetejére díszítésnek

1 doboz Toffifee
1 marék tört mogyoró
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Túrókrémes mogyorótorta Toffifeevel

Ha valami szuperfinom tortára vágytok, ami könnyedebb is, de azért lehet bele csempészni pár karamelles, nugátos bonbont, akkor ez lesz a ti receptetek! Friss túrókrém és vékony, könnyed, mogyorós piskóta találkozása.
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

1
db 22 cm-es tortaformához
+

Hozzávalók a tésztához

3 db tojásfehérje
2 db tojássárgája
90 g cukor
85 ml olaj
100 g liszt
1 csipet só
1 tk sütőpor
70 g darált, pörkölt mogyoró

A krémhez

100 ml tejszín
7 g zselatin
500 g mascarpone
150 g porcukor
1 db citrom héja
½ db rúd vanília kikapart magjai
250 g túró

A torta tetejére

2 - 3 ek mascarpone
2 ek porcukor
pár csepp citromlé

A piskótára és a torta tetejére díszítésnek

1 doboz Toffifee
1 marék tört mogyoró
Bevásárlólistához adom

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét habosra verjük, a tojássárgáját a cukorral szintén kihabosítjuk. A tojássárgájához csorgatjuk az olajat is, a lisztet pedig elkeverjük a sóval, a sütőporral és a darált mogyoróval. 2-3 lépésben, hogy a fehérjehabot minél kevésbé törjük össze, összekeverjük a lisztes, a tojássárgájás és a fehérjés részeket. 

A masszát 22 cm-es, sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk, és 180 fokos sütőben 30-35 perc alatt megsütjük. 

A krémhez a tejszínben elkeverjük a zselatint, és 3-4 percre félrerakjuk. A mascarponét kihabosítjuk magasabb fokozaton egy nagy tálban, majd hozzáadjuk a porcukrot, a citromhéjat, a vaníliamagokat és az előzőleg aprítóban vagy akár egy villával áttört túrót. Átkeverjük a krémet, majd megmelegítjük a zselatinos tejszínt, a krémhez öntjük, és újra átkeverjük. 

A torta összeállításához a piskótát kivesszük a formából, egyenesre vágjuk a tetejét, és visszarakjuk a formába. Két sütőpapírcsíkot helyezünk a forma belső oldalára. Pár szem Toffifeet durvább darabokra vágunk, és megszórjuk vele a piskótát, erre pedig rásimítjuk a krémet. Hűtőbe rakjuk 3-4 órára, amíg megdermed. A mascarponét elkeverjük a porcukorral és a citromlével, rákenjük a torta tetejére, és tört mogyoróval, valamint pár szem Toffifeevel díszítjük.

Túrókrémes mogyorótorta Toffifeevel

Ha tetszett a túrókrémes mogyorótorta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások