A fantasztikus desszertek támogatója a
Hozzávalók
A tésztához:
- 130 ml tej
- 20 g élesztő
- 500 g finomliszt
- 280 g szoba-hőmérsékletű vaj
- 1 ek kristálycukor
- 30 g tejföl
- 2 db tojássárgája
- 1 csipet só
A töltelékhez
- 300 g baracklekvár
- 200 g darált dió
- 100 g porcukor
A csokimázhoz
- 35 g holland kakaópor
- 50 g porcukor
- 60 ml víz
- 80 g vaj
A tetejére
- 1 marék dió
A fantasztikus desszertek támogatója a
A fantasztikus desszertek támogatója a
Hozzávalók
A tésztához:
- 130 ml tej
- 20 g élesztő
- 500 g finomliszt
- 280 g szoba-hőmérsékletű vaj
- 1 ek kristálycukor
- 30 g tejföl
- 2 db tojássárgája
- 1 csipet só
A töltelékhez
- 300 g baracklekvár
- 200 g darált dió
- 100 g porcukor
A csokimázhoz
- 35 g holland kakaópor
- 50 g porcukor
- 60 ml víz
- 80 g vaj
A tetejére
- 1 marék dió
A zserbótekercs tésztájának hozzávalóit összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk, és 30 percre hűtőbe rakjuk. Ezután kb. 45 x 35 cm-esre nyújtjuk, megkenjük a lekvárral, megszórjuk a porcukorral összeforgatott dióval, és a hosszabbik oldalánál fogva feltekerjük. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, megszurkáljuk egy villával, és letakarva, szélmentes, meleg helyen 30 percig kelesztjük. Ha megkelt, betoljuk 180 fokra előmelegített sütőbe, 50-60 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
Amikor kihűlt a tekercs, egy rácsra rakjuk. A csokimáz hozzávalóit összeolvasztjuk egy lábasban, és ha nem elég sima, átszűrjük, majd leöntjük vele a tekercset. Megszórjuk durvára vágott dióval, majd ha megdermedt a csokimáz, szeleteljük. Akárcsak a klasszikus zserbó esetében, ennek a sütinek is jól áll, ha hagyjuk pihenni egy éjszakát.
- Elkészítési idő: 60 perc + hűtés
- Sütési idő: 50-60 perc
Ha tetszett a zserbótekercs receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!