Hozzávalók
A húshoz
- 3 ek olívaolaj
- ½ db lime leve
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 ek szójaszósz
- 1 tk durva szemes mustár
- 1 csipet chilipehely
- 500 g csirkemellfilé
A salsához
- 4 db őszibarack (kb 200 g/db)
- ½ fej lila hagyma
- ½ db lime
- 2 csipet chilipehely
- 1 csokor koriander
- só, bors
- 4 - 5 ek olívaolaj
A salátához
- 60 g madársaláta
- 60 g rukkola
- só, bors
- 20 ml olívaolaj
- 1 mk balzsamecet
- 100 g koktélparadicsom
- 20 g pirított tökmag
Hozzávalók
A húshoz
- 3 ek olívaolaj
- ½ db lime leve
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 ek szójaszósz
- 1 tk durva szemes mustár
- 1 csipet chilipehely
- 500 g csirkemellfilé
A salsához
- 4 db őszibarack (kb 200 g/db)
- ½ fej lila hagyma
- ½ db lime
- 2 csipet chilipehely
- 1 csokor koriander
- só, bors
- 4 - 5 ek olívaolaj
A salátához
- 60 g madársaláta
- 60 g rukkola
- só, bors
- 20 ml olívaolaj
- 1 mk balzsamecet
- 100 g koktélparadicsom
- 20 g pirított tökmag
A baracksalsás csirkemellhez összekeverjük az olajat, a lime levét, az apróra vágott fokhagymát, a szójaszószt, a szemes mustárt és a chilipelyhet, és beletesszük a keverékbe a húst, majd 30-40 percre vagy akár egy éjszakára is a hűtőbe tesszük pácolódni. (A szójaszósz kellően sós, ezért nem sózzuk pluszban.)
A salsához a barackokat kettévágjuk, kimagozzuk, majd egy grillserpenyőben, a vágott felükkel lefelé, pár perc alatt lepirítjuk. Közben apróra vágjuk a lila hagymát, egy tálba tesszük, belereszeljük a lime héját, és belefacsarjuk a levét is, hozzáadjuk a chilipelyhet és a felaprított koriandert, majd mehet bele só, bors és olívaolaj. A tálaláshoz félrerakhatunk pár szebben megpirult barackot, a többit pedig apróra vágjuk, és az alapba dobjuk, majd összekeverjük, és hűtőbe tesszük tálalásig.
A csirkét a pihentetés után grillserpenyőben, magasabb lángon, oldalanként pár perc alatt megsütjük. Közben összekeverjük a kétféle salátát, majd sózzuk, borsozzuk, leöntjük az olívaolajjal és a balzsamecettel, majd összeforgatjuk, és rádobjuk a félbevágott koktélparadicsomokat, és megszórjuk tökmaggal.
A csirkemellet a salsával és a salátával tálaljuk.
Előkészítési idő: 15 perc (plusz min. 40 perc pácolás)
Elkészítési idő: kb. 30 perc
Összesen: kb. 45 perc ( plusz a pácolás)
Ha tetszett a baracksalsás csirkemell receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több csirkemellet akarok:
Sült zöldségsaláta csirkemellel
Citromos csirkemell zöldséges kuszkusszal
BECSÜLT TÁPÉRTÉK
Becsült tápérték egy főre:
Fehérje: 59 g
Szénhidrát: 16 g
Zsír: 33 g
Kalória: 600 kcal
Becsült tápérték összesen:
Fehérje: 118.9 g
Szénhidrát: 32.68 g
Zsír: 66.8 g
Kalória: 1199.56 kcal