Hozzávalók

2
főre
+

A húshoz

3 ek olívaolaj
½ db lime leve
1 gerezd fokhagyma
1 ek szójaszósz
1 tk durva szemes mustár
1 csipet chilipehely
500 g csirkemellfilé

A salsához

4 db őszibarack (kb 200 g/db)
½ fej lila hagyma
½ db lime
2 csipet chilipehely
1 csokor koriander
só, bors
4 - 5 ek olívaolaj

A salátához

60 g madársaláta
60 g rukkola
só, bors
20 ml olívaolaj
1 mk balzsamecet
100 g koktélparadicsom
20 g pirított tökmag
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Baracksalsás csirkemell zöldsalátával

Könnyed, nyárra, őszre, de akár télre is tökéletes vacsi, sőt ha a csirkét és a salsát elkészíted előre, akkor még melóba is simán magaddal viheted másnap!
Kipróbáltam, jóóó lett!
10
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+

A húshoz

3 ek olívaolaj
½ db lime leve
1 gerezd fokhagyma
1 ek szójaszósz
1 tk durva szemes mustár
1 csipet chilipehely
500 g csirkemellfilé

A salsához

4 db őszibarack (kb 200 g/db)
½ fej lila hagyma
½ db lime
2 csipet chilipehely
1 csokor koriander
só, bors
4 - 5 ek olívaolaj

A salátához

60 g madársaláta
60 g rukkola
só, bors
20 ml olívaolaj
1 mk balzsamecet
100 g koktélparadicsom
20 g pirított tökmag
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A baracksalsás csirkemellhez összekeverjük az olajat, a lime levét, az apróra vágott fokhagymát, a szójaszószt, a szemes mustárt és a chilipelyhet, és beletesszük a keverékbe a húst, majd 30-40 percre vagy akár egy éjszakára is a hűtőbe tesszük pácolódni. (A szójaszósz kellően sós, ezért nem sózzuk pluszban.)

A salsához a barackokat kettévágjuk, kimagozzuk, majd egy grillserpenyőben, a vágott felükkel lefelé, pár perc alatt lepirítjuk. Közben apróra vágjuk a lila hagymát, egy tálba tesszük, belereszeljük a lime héját, és belefacsarjuk a levét is, hozzáadjuk a chilipelyhet és a felaprított koriandert, majd mehet bele só, bors és olívaolaj. A tálaláshoz félrerakhatunk pár szebben megpirult barackot, a többit pedig apróra vágjuk, és az alapba dobjuk, majd összekeverjük, és hűtőbe tesszük tálalásig.

A csirkét a pihentetés után grillserpenyőben, magasabb lángon, oldalanként pár perc alatt megsütjük. Közben összekeverjük a kétféle salátát, majd sózzuk, borsozzuk, leöntjük az olívaolajjal és a balzsamecettel, majd összeforgatjuk, és rádobjuk a félbevágott koktélparadicsomokat, és megszórjuk tökmaggal.

A csirkemellet a salsával és a salátával tálaljuk.

baracksalsás csirkemell zöldsalátával
Baracksalsás csirkemell zöldsalátával

Előkészítési idő: 15 perc (plusz min. 40 perc pácolás)
Elkészítési idő: kb. 30 perc
Összesen: kb. 45 perc ( plusz a pácolás)

Ha tetszett a baracksalsás csirkemell receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Még több csirkemellet akarok:

Sült zöldségsaláta csirkemellel

Citromos csirkemell zöldséges kuszkusszal


BECSÜLT TÁPÉRTÉK

Becsült tápérték egy főre:

Fehérje: 59 g

Szénhidrát: 16 g

Zsír: 33 g

Kalória: 600 kcal

Becsült tápérték összesen:

Fehérje: 118.9 g

Szénhidrát: 32.68 g

Zsír: 66.8 g

Kalória: 1199.56 kcal

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?