Hozzávalók
- 150 g hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 150 g konzerv csicseriborsó
- 20 g kókuszolaj
- 200 ml fehérbor
- 100 g natúr joghurt
- 1 l alaplé
- 150 g csirkemellfilé
- 50 g sárgarépa
- 50 g fehérrépa
- 50 g édesburgonya
- 100 g gomba
- 50 g borsó
- só, bors
- 1 csokor petrezselyem
- 3 - 4 szál tárkony
Joghurtos-tárkonyos csirkeraguleves
Hozzávalók
- 150 g hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 150 g konzerv csicseriborsó
- 20 g kókuszolaj
- 200 ml fehérbor
- 100 g natúr joghurt
- 1 l alaplé
- 150 g csirkemellfilé
- 50 g sárgarépa
- 50 g fehérrépa
- 50 g édesburgonya
- 100 g gomba
- 50 g borsó
- só, bors
- 1 csokor petrezselyem
- 3 - 4 szál tárkony
A tárkonyos csirkeraguleves elkészítéséhez a félfőre vágott hagymát, a felszeletelt fokhagymát és a lecsepegtetett csicseriborsót 5-6 perc alatt átpirítjuk a kókuszolajon, majd felöntjük a fehérborral, és a negyedére forraljuk. Ezután hozzáadjuk a joghurtot és az alaplevet, majd felforraljuk, és egy botmixerrel vagy turmixgéppel krémesre turmixoljuk.
Beletesszük a felkockázott, enyhén sózott csirkemellet, a felkarikázott répát és fehérrépát, a felkockázott édesburgonyát, a felszeletelt gombát és a borsót, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd addig rotyogtatjuk, amíg össze nem főtt az egész (nagyjából 20 perc). Amikor puhára főtt minden, beleszórjuk a finomra vágott petrezselymet és tárkonyt, és tálalhatjuk is.
- Elkészítési idő: kb. 35 perc
Ha tetszett a tárkonyos csirkeraguleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!