Hozzávalók
- 1 kg mézdinnye
- 1 kg sárgadinnye
- 1 kg görögdinnye
A dresszinghez
- 4 szál kakukkfű
- 4 szál rozmaring
- 1 ek rózsabors
- só, bors
- 1 tk dijoni mustár
- 1 ek méz
- 1 csipet chilipehely
- 50 ml tárkonyecet
- 150 ml olívaolaj
A tálaláshoz
- 200 g feta sajt
- ½ csokor bazsalikom
Hozzávalók
- 1 kg mézdinnye
- 1 kg sárgadinnye
- 1 kg görögdinnye
A dresszinghez
- 4 szál kakukkfű
- 4 szál rozmaring
- 1 ek rózsabors
- só, bors
- 1 tk dijoni mustár
- 1 ek méz
- 1 csipet chilipehely
- 50 ml tárkonyecet
- 150 ml olívaolaj
A tálaláshoz
- 200 g feta sajt
- ½ csokor bazsalikom
A dinnyesalátához először a mézdinnyét és a sárgadinnyét nagyobb kockákra vágjuk, és egy nagy keverőtálban összekeverjük. A görögdinnyét nagyobb darabokra vágjuk, majd egy száraz öntöttvas grillserpenyőben extra magas hőmérsékleten, oldalanként 2-3 perc alatt megkapatjuk. Hagyjuk kicsit hűlni, majd ezt is felkockázzuk és a másik két dinnyéhez keverjük, ezután a hűtőben pihentetjük.
A kakukkfüvet és a rozmaringot finomra vágjuk, a rózsaborsot pedig összetörjük. A fűszereket a dresszing többi hozzávalójával együtt egy befőttesüvegbe rakjuk és alaposan összerázzuk. A dinnyékre locsoljuk a dresszinget, óvatosan összekeverjük, majd rámorzsoljuk a fetát, rátépkedjük a bazsalikomot és kész is vagyunk.
- Elkészítési idő: 30 perc
Ha tetszett a feta sajtos-zöldfűszeres dinnyesaláta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
Ha egy igazán különleges salátára vágysz, akkor lenne még pár ajánlatunk:
Céklás-uborkás quinoasaláta buggyantott tojással
Mediterrán saláta krutonnal és mozzarellával
BECSÜLT TÁPÉRTÉK
Becsült tápérték egy főre:
Fehérje: 0 g
Szénhidrát: 29 g
Zsír: 25 g
Kalória: 339 kcal
Becsült tápérték összesen:
Fehérje: 0.6 g
Szénhidrát: 172.7 g
Zsír: 150 g
Kalória: 2036.2 kcal