Fitt reggelik

Cukkinis-brokkoliszabpalacsintasrirachásjoghurttal

Cukkinis-brokkolis zabpalacsinta srirachás joghurttal

Hozzávalók
1 gerezd
fokhagyma
80 g
brokkoli
1 db
tojás
40 g
bébispenót
só, bors
40 g
zabliszt
40 g
rizsliszt
100 ml
víz
130 g
cukkini
6 ek
olívaolaj
A joghurthoz
80 g
zsírszegény joghurt
40 g
sriracha

Elkészítés

A fokhagymát, a brokkolit, a tojást és a spenótot egy aprítógéppel homogén állagúra zúzzuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a liszteket, elkeverjük, majd felhúzzuk 100 ml vízzel, hogy palacsintatészta sűrűségű masszát kapjunk. 

A joghurtot kikeverjük a srirachával. A cukkinit hosszában félbevágjuk kétszer, majd kivágjuk a szivacsos magját, és srégen felszeleteljük. 2 evőkanál olívaolajon  közepes/magas hőfokon nagyjából 4 perc alatt megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk. 

Két tapadásmentes, sütőbe tehető (fémnyelű) serpenyőbe öntünk serpenyőnként 1-2  evőkanál olívaolajat, majd kettéosztjuk a palacsintatésztát, és közepes hőfokon, 3-4 perc alatt megsütjük a palacsinták egyik oldalát. Teszünk a tetejükre a cukkiniből, majd 180 fokra előmelegített sütőbe rakjuk a két serpenyőt, és 5 perc alatt készre sütjük a palacsintákat. A csípős joghurttal megcsorgatva, pár levél bébispenóttal fogyasztjuk.

  • Elkészítési idő: 30 perc 
cukkini-brokkoli-zabpalacsinta-sriracha-joghurttal
Cukkinis-brokkolis zabpalacsinta srirachás joghurttal reggelire (Fotó: Street Kitchen)

Zabos ételek a Street Kitchenről:

Cukormentes túrófánk

Almás-fahéjas zabkása

Joghurtos-zabos-gyümölcsös pohárkrém

www.streetkitchen.hu

Csupa zöld, vega sós palacsinta reggelire? Jöhet? Na jó, nem kell becsinálni, aki esetleg húst is kíván mellé, csapjon hozzá egy kis csirke- vagy pulykamellsonkát, és problem solved…

Hozzávalók

2 főre
1 gerezd
fokhagyma
80 g
brokkoli
1 db
tojás
40 g
bébispenót
só, bors
40 g
zabliszt
40 g
rizsliszt
100 ml
víz
130 g
cukkini
6 ek
olívaolaj
A joghurthoz
80 g
zsírszegény joghurt
40 g
sriracha

A fokhagymát, a brokkolit, a tojást és a spenótot egy aprítógéppel homogén állagúra zúzzuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a liszteket, elkeverjük, majd felhúzzuk 100 ml vízzel, hogy palacsintatészta sűrűségű masszát kapjunk. 

A joghurtot kikeverjük a srirachával. A cukkinit hosszában félbevágjuk kétszer, majd kivágjuk a szivacsos magját, és srégen felszeleteljük. 2 evőkanál olívaolajon  közepes/magas hőfokon nagyjából 4 perc alatt megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk. 

Két tapadásmentes, sütőbe tehető (fémnyelű) serpenyőbe öntünk serpenyőnként 1-2  evőkanál olívaolajat, majd kettéosztjuk a palacsintatésztát, és közepes hőfokon, 3-4 perc alatt megsütjük a palacsinták egyik oldalát. Teszünk a tetejükre a cukkiniből, majd 180 fokra előmelegített sütőbe rakjuk a két serpenyőt, és 5 perc alatt készre sütjük a palacsintákat. A csípős joghurttal megcsorgatva, pár levél bébispenóttal fogyasztjuk.

  • Elkészítési idő: 30 perc 
cukkini-brokkoli-zabpalacsinta-sriracha-joghurttal
Cukkinis-brokkolis zabpalacsinta srirachás joghurttal reggelire (Fotó: Street Kitchen)

Zabos ételek a Street Kitchenről:

Cukormentes túrófánk

Almás-fahéjas zabkása

Joghurtos-zabos-gyümölcsös pohárkrém

Ha tetszett a Cukkinis-brokkolis zabpalacsinta srirachás joghurttal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept