Hozzávalók
- 60 g mandula
- 60 g tökmag
- 70 g zabpehely
- 45 g kókuszzsír
- 20 g vaníliás fehérjepor
- 1 mk őrölt fahéj
- ½ mk őrölt gyömbér
- 250 g vegyes bogyós gyümölcs
- 30 g eritrit
- 300 g natúr görög joghurt
- 1 mk vaníliaesszencia
Joghurtos-zabos-gyümölcsös pohárkrém
Hozzávalók
- 60 g mandula
- 60 g tökmag
- 70 g zabpehely
- 45 g kókuszzsír
- 20 g vaníliás fehérjepor
- 1 mk őrölt fahéj
- ½ mk őrölt gyömbér
- 250 g vegyes bogyós gyümölcs
- 30 g eritrit
- 300 g natúr görög joghurt
- 1 mk vaníliaesszencia
A pohárkrém elkészítéséhez a mandulát, a tökmagot, a zabpelyhet, a kókuszzsírt, a fehérjeport, a fahéjat és a gyömbért egy serpenyőbe rakjuk, majd nagyjából 8 perc alatt, a közepesnél kicsit magasabb hőfokon átpirítjuk, és félrerakjuk kihűlni.
A bogyós gyümölcsöket az eritrittel 10 perc alatt összefőzzük. A natúr joghurtot összekeverjük a vaníliaesszenciával, majd amikor kihűlt a gyümölcsragu és a “granola” is, egymásra rétegezzük őket a joghurttal, és a tálalásig hűtőbe tesszük.
Előkészítés: 10 perc
Elkészítés: 20 perc
Összesen: 30 perc + hűtés
Ha tetszett a joghurtos-zabos-gyümölcsös pohárkrém receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több pohárkrém:
Cukormentes somlói pohárkrém
Citromos sajttorta-pohárkrém
Cukormentes málnás pohárkrém