Hozzávalók
- 1 db piros alma (kb. 140 g)
- 2 ek olvasztott vaj (kb. 30 g)
- 2 tk őrölt fahéj
- 3 - 4 ek méz (kb. 90 g)
- 1 csipet só
- 70 g apró szemű zabpehely
- 200 - 300 ml víz (attól függ sűrűn, vagy hígabban szeretitek)
- 200 ml tej
Hozzávalók
- 1 db piros alma (kb. 140 g)
- 2 ek olvasztott vaj (kb. 30 g)
- 2 tk őrölt fahéj
- 3 - 4 ek méz (kb. 90 g)
- 1 csipet só
- 70 g apró szemű zabpehely
- 200 - 300 ml víz (attól függ sűrűn, vagy hígabban szeretitek)
- 200 ml tej
Az almás-fahéjas zabkásához az almát először megmossuk, 1-2 cm-es kockákra vágjuk, és a vajon elkezdjük megpárolni. Ízesítjük a fahéjjal, a mézzel és a sóval, majd alacsony lángon 3-4 percig pároljuk.
Beleszórjuk a zabpelyhet, felöntjük a vízzel és a tejjel, ezután krémesre főzzük. Tálaláskor szórunk a tetejére még egy kevés fahéjat.
- Elkészítési idő: 20 perc
Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Az alma sok mindenhez passzol, íme néhány Street Kitchen recept:
Mandulás alma-körte tócsni vaníliakrémmel és NUTELLA®-val