Vegán
Hozzávalók
- 2 fej vöröshagyma (100 g/fej)
- 4 ek étolaj
- 4 gerezd fokhagyma
- 5 cm gyömbér
- 800 g karfiol
- 3 tk garam masala fűszerkeverék
- 1 ½ tk őrölt kömény
- 1 tk kurkuma
- 1 tk szárított koriander
- 1 tk chilipor
- 2 ek barna cukor
- só
- 400 g passata
- 150 ml víz
- 400 ml növényi tejszín
- 1 konzerv csicseriborsó (400 g-os kiszerelés)
A tálaláshoz
- 480 g főtt rizs
Karfiolos-csicseris tikka masala
Hozzávalók
- 2 fej vöröshagyma (100 g/fej)
- 4 ek étolaj
- 4 gerezd fokhagyma
- 5 cm gyömbér
- 800 g karfiol
- 3 tk garam masala fűszerkeverék
- 1 ½ tk őrölt kömény
- 1 tk kurkuma
- 1 tk szárított koriander
- 1 tk chilipor
- 2 ek barna cukor
- só
- 400 g passata
- 150 ml víz
- 400 ml növényi tejszín
- 1 konzerv csicseriborsó (400 g-os kiszerelés)
A tálaláshoz
- 480 g főtt rizs
A gyors tikka masala recept elkészítésének első lépése, hogy a finomra vágott vöröshagymát kevés olajon lepirítjuk egy lábosban, majd hozzányomjuk a fokhagymagerezdeket, belereszeljük a gyömbért és 3-4 percig pirítjuk.
A karfiolt kisebb rózsákra bontjuk, majd ezt is az alapba dobjuk, ízesítjük a garam masalával, a köménnyel, a kurkumával, a korianderrel és a chiliporral, beleszórjuk a barna cukrot és megsózzuk. Pár percig tovább pirítjuk az így kapott alapot, majd felöntjük a passatával, a vízzel és a tejszínnel, hozzáadjuk a leszűrt csicseriborsót és 12-15 perc alatt készre főzzük. A kész tikka masalát főtt rizzsel tálaljuk.
- Elkészítési idő: 35 perc
Ha tetszett a karfiolos-csicseris tikka masala recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!