Hozzávalók
A palacsintához
- 350 g finomliszt
- 300 ml növényi tej
- 400 ml szódavíz
- só
- étolaj a sütéshez
A töltelékhez
- 2 ek olaj
- 300 g csiperkegomba
- 1 szál sárgarépa (120 g/szál)
- 500 g füstölt tofu
- só, bors
- 4 tk fűszerpaprika
- 2 tk fokhagymapor
A paprikás öntethez
- 2 ek olaj
- 4 fej vöröshagyma (100 g/fej)
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 db paradicsom (100 g/db)
- 2 db tv-paprika (100 g/db)
- 120 ml víz
- 4 tk fűszerpaprika
- só, bors
- 4 ek sűrített paradicsom
- 2 doboz vegaföl (150 g-os kiszerelés)
A tálaláshoz
- 1 csokor petrezselyem
Hozzávalók
A palacsintához
- 350 g finomliszt
- 300 ml növényi tej
- 400 ml szódavíz
- só
- étolaj a sütéshez
A töltelékhez
- 2 ek olaj
- 300 g csiperkegomba
- 1 szál sárgarépa (120 g/szál)
- 500 g füstölt tofu
- só, bors
- 4 tk fűszerpaprika
- 2 tk fokhagymapor
A paprikás öntethez
- 2 ek olaj
- 4 fej vöröshagyma (100 g/fej)
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 db paradicsom (100 g/db)
- 2 db tv-paprika (100 g/db)
- 120 ml víz
- 4 tk fűszerpaprika
- só, bors
- 4 ek sűrített paradicsom
- 2 doboz vegaföl (150 g-os kiszerelés)
A tálaláshoz
- 1 csokor petrezselyem
A vegán rakott hortobágyi palacsinta recept első lépéseként bekeverjük a palacsintatésztát. Ehhez a hozzávalókat egy nagy keverőtálban kikeverjük, majd a tésztát merőkanalanként adagolva, egy kiolajozott serpenyőben megsütjük a palacsintákat.
A töltelékhez egy serpenyőben olajat hevítünk, és lepirítjuk benne az apróra vágott gombát és a reszelt répát. Hozzámorzsoljuk a tofut, fűszerezzük és tovább pirítjuk 6-8 percig.
A paprikás mártáshoz egy lábasban olajat hevítünk, és lepirítjuk benne a finomra aprított vöröshagymát. Mikor üvegesre pirult, mehet hozzá a zúzott fokhagyma, majd a felkockázott paradicsom és paprika is. Felöntjük vízzel, lefedjük, és 7-8 percig rotyogtatjuk közepes lángon. Ezután mehetnek bele a fűszerek és a sűrített paradicsom. 5-6 percig még rotyogtatjuk, majd egy botmixerrel krémesre turmixoljuk, és átszűrjük egy szűrőn. Végül belekeverjük a vegafölt is.
A palacsintákba 2-3 evőkanálnyi tölteléket teszünk, és feltekerjük őket. Belesorakoztatjuk őket egy tepsibe, nyakon öntjük a paprikás mártással, és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük 25 percre. Tálalás előtt még megszórjuk frissen aprított petrezselyemmel.
- Elkészítési idő: 40 perc
- Sütési idő: 25 perc
Ha tetszett a vegán rakott hortobágyi palacsinta recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!